Το Google Maps θα χρεώνει τις ιστοσελίδες “για βαριά χρήση” της υπηρεσίας

Το Google Maps θα χρεώνει τις ιστοσελίδες “για βαριά χρήση” της υπηρεσίας

 

Τη χρέωση για βαριά χρήση της υπηρεσίας Google Maps αποκάλυψε η Google, αναφερόμενη στις ιστοσελίδες που κάνουν χρήση του … API της υπηρεσίας.

Από 1η Ιανουαρίου 2012, οι ιστοσελίδες που θα δέχονται πάνω από 25.000 “κλικ” ημερησίως στην υπηρεσία Google Maps που ενσωματώνουν, θα πληρώνουν $4 δολάρια για κάθε 1.000 επισκέψεις που ξεπερνούν το παραπάνω όριο. Η εταιρεία δηλώνει ότι χρησιμοποιώντας το δωρεάν επιτρεπτό όριο της υπηρεσίας στις 25.000 προβολές, επηρεάζεται μόνο το 0.35% των χρηστών.

“Κατανοούμε ότι η εισαγωγή του περιορισμού αυτού μπορεί να προκαλέσει κάποιου είδους ανησυχία” δηλώνει ο Thor Mitchell, Διευθυντής του προϊόντος Maps API της Google. Τονίζει όμως ότι με τη συνεχή αύξηση της αποδοχής του Google Maps API χρειάζεται να εξασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο μέλλον της υπηρεσίας, διασφαλίζοντας ότι ακόμη και να χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό χρηστών στις ιστοσελίδες, παραμένη βιώσιμη (η υπηρεσία).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC