Εκτεθειμένες οι προσωπικές εικόνες χρηστων του Facebook

Εκτεθειμένες οι προσωπικές εικόνες χρηστων του Facebook
Τον τρόπο να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε φωτογραφίες χρηστών …

του Facebook ανακάλυψαν μέλη ενός φόρουμ. Εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει, να κατεβάσει και να κοινοποιήσει φωτογραφίες τρίτων.

Μάλιστα για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, ένας χρήστης του φόρουμ αυτού δημοσίευσε φωτογραφίες του ίδιου του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg.

Σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ, στις φωτογραφίες των μελών στις οποίες θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει πρόσβαση, συμπεριλαμβάνονται και όσες είναι κρυμμένες η μη δημόσιες!

Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση του χαρακτηριστικού «Αναφορά Περιεχομένου» του Facebook, το οποίο χρησιμοποιείται για να κρατήσει το site κοινωνικής δικτύωσης καθαρό και να αφαιρούνται τυχόν επιβλαβείς εικόνες, μηνύματα ή γενικότερα ακατάλληλο περιεχόμενο.

Σε πρώτο στάδιο, χρησιμοποιείται η επιλογή «αναφορά / μπλοκ» του λογαριασμού στο Facebook. Από τις επιλογές που εμφανίζονται στη συνέχεια, επιλέγεται το «Ανάρμοστη φωτογραφία του προφίλ». Στη συνέχεια ζητείται από το Facebook ο προσδιορισμός της ακατάλληλης φωτογραφίας.

Επιλέγοντας την αναφορά φωτογραφίας, το σύστημα συνεχίζει προσκαλώντας το χρήστη να προσθέσετε και επιπλέον φωτογραφίες. Αν ο χρήστης επιλέξει να το κάνει, θα του επιτραπεί πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες του θύματος, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν επισημανθεί ως ιδιωτικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC