Κέρδος 1δισ. για την Google από τη συμφωνία με τη Mozilla

Κέρδος 1δισ. για την Google από τη συμφωνία με τη Mozilla

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Mozilla ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας με την μηχανή αναζήτησης της Google, εξασφαλίζοντας ότι η τελευταία θα παραμείνει η default υπηρεσία αναζήτησης τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Ωστόσο, η Mozilla είχε αρνηθεί να μοιραστεί ακριβώς το ποσό για το οποία συμφώνησε για αυτό το προνόμιο.

Τώρα όμως το Kara Swisher κατάφερε και έμαθε μερικές πιο ζουμερές λεπτομέρειες.

Σε αντίθεση με τα όσα ακούστηκαν από τους αναλυτές και τους «ειδήμονες», η ανανέωση της εταιρικής σχέσης δεν καθυστέρησε ελλείψει ενδιαφέροντος από την Google, αλλά λόγω του έντονου ανταγωνισμού από τη Microsoft. Ακόμα και η Yahoo, η οποία χρησιμοποιεί επίσης τα αποτελέσματα του Bing, δοκίμασε την τύχη της. Ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος της Microsoft, η Google αναγκάστηκε να παράσχει μια ελάχιστη εγγύηση για τα έσοδα της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, ποσό τριπλάσιο από την προηγούμενη συμφωνία.

Η Mozilla θα συνεχίσει να διατηρεί τις συνεργασίες της με τους Microsoft Bing, Amazon, eBay, και το Yahoo, ωστόσο η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης είναι αυτή που θα παράγει τα μέγιστα οφέλη και για τις δύο πλευρές. Στην υπόλοιπη επικαιρότητα, η συμφωνία του Opera με το Google θα λήξει στο τέλος του Μαρτίου του 2012.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο η Opera Software, της οποίας ο desktop browser εκτιμάται ότι κατέχει το λιγότερο από το 10% του μεριδίου αγοράς του Firefox, θα είναι σε θέση να εξάγει από μια συμφωνία με κάποια μηχανή αναζήτησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC