Κλείνουν σατιρικοί λογαριασμοί twitter στη Γαλλία

Κλείνουν σατιρικοί λογαριασμοί twitter στη Γαλλία

 

του Γάλλου προέδρου έχει πάρει τη δουλειά της πολύ στα σοβαρά. Μετά το άψογο Timeline για το προφίλ του στο Facebook το οποίο φημολογείται ότι το δημιούργησαν στελέχη του ίδιου του Facebook, τώρα στράφηκε προς το Twitter.

Θα μπορούσε βέβαια να πρόκειται και για σύμπτωση. Αλλά σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νικολά Σαρκοζί, κάποιοι λογαριασμοί στο Twitter σταμάτησαν να λειτουργούν. Φυσικά δεν ήταν τυχαίοι λογαριασμοί. Ήταν λογαριασμοί σατιρικοί προς αυτόν και τη σύζυγο του. Μάλιστα, δεδομένου ότι ο ένας από αυτούς ήταν ο @_nicolassarkozy, μόνο ο ίδιος η κάποιος κατ’ εντολήν του θα μπορούσε να αιτηθεί τη διαγραφή του.

Είναι ενδιαφέρον επίσης ότι η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε από την υπηρεσία για το κλείσιμο ήταν «engaging in non-parody impersonation». Και αυτό παρόλο που ο χιουμοριστικός χαρακτήρας του λογαριασμού ήταν κάτι περισσότερο από προφανής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC