Διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας του Norton Antivirus 2006 από τους Anonymous

Διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας του Norton Antivirus 2006 από τους Anonymous

Δημοσίευμα του ZDnet αναφέρει ότι οι Anonymous έχουν δημοσιεύσει αντίγραφο του πηγαίου κώδικα του λογισμικού Norton Antivirus 2006 στην ιστοσελίδα …

διαμοιρασμού αρχείων Pirate Bay. Τα άτομα που φέρονται ως μέλη των Anonymous ανέφεραν εδώ και αρκετούς μήνες ότι κρατάνε στα χέρια τους τον πηγαίο κώδικα του δημοφιλούς λογισμικού antivirus, με τη Symantec την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξή του, να επιβεβαιώνει ότι μέρος του πηγαίκου κώδικα του προγράμματός της έχει διαρρεύσει.

Το αρχείο που δημοσιεύτηκε έχει μέγεθος 1.07GB και περιλαμβάνει τον πηγαίο κώδικα και από έναν αριθμό άλλων προϊόντων του ίδιου λογισμικού όπως η έκδοση καταναλωτών, η έκδοση για εταιρείες/οργανισμούς και άλλα αρχεία για Windows, Unix και NetWare.

Η διαρροή του πηγαίου κώδικα έγινε μάλλον ύστερα από την πρόσβαση σε δίκτυο από τις Ινδικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η Symantec αναφέρει ότι η τρέχουσα έκδοση του προϊόντος Norton Utilities έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και δε μοιράζεται κοινό κώδικα με την έκδοση του 2006, συνεπώς ο κώδικας που έχει διαρρεύσει δεν αποτελεί κίνδυνο για τους χρήστες.

Το αρχείο torrent που έχει ανεβεί στο Internet περιέχει ακόμη ένα αρχείο, μια λίστα με ονόματα hackers της ομάδας LulzSec τα οποία συνελήφθησαν αυτή την εβδομάδα και ζητείται η απελευθέρωσή τους. Στη λίστα αυτή δε συμπεριλαμβανόταν το όνομα του χάκερ Sabu ή αλλιώς Hector Xavier Monsegur, ο οποίος ήταν ο αρχηγός της ομάδας και φαίνεται ότι συνεργαζόταν με το FBI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC