Κινητό με κάμερα 41 megapixel από τη Nokia

Κινητό με κάμερα 41 megapixel από τη Nokia
H συσκευή «808 Pureview», που εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κινητών «Mobile World» της Βαρκελώνης, θα αποτελέσει ένα από τα όπλα της εταιρείας για να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος στην αγορά των «έξυπνων» κινητών, όπου η Apple (δημιουργός των iPhones), η Google (δημιουργός του λειτουργικού Android) και άλλες εταιρίες έχουν αποκτήσει σημαντικά μερίδια αγοράς.

 

Η Nokia παρουσίασε επίσης νέα μοντέλα smartphones της σειράς Lumia με Windows, μεταξύ των οποίων το «610» που είναι αρκετά φθηνότερο από τα άλλα (αρχική τιμή 189 ευρώ) και στοχεύει σε ένα πιο νεανικό κοινό.

Στις αρχές του έτους, η Nokia ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει πια να κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα στην Ευρώπη, αλλά θα μεταφέρει την παραγωγή της στην Ασία έως το τέλος του έτους, καταργώντας περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να μειώσει κι άλλο το κόστος της, ενώ είχαν προηγηθεί πέρυσι άλλες σχεδόν 10.000 περικοπές. Η εταιρία είχε φθάσει στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κινητών το 1998 και το 2008 το μερίδιό της διεθνώς έφθασε το 40%, όμως έκτοτε υποχωρεί συνεχώς και το 2011 έπεσε κάτω από 30%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC