244 χρονιά μετά, η Εγκυκλοπαίδεια Britannica τερματίζει την έντυπη έκδοση της

244 χρονιά μετά, η Εγκυκλοπαίδεια Britannica τερματίζει την έντυπη έκδοση της

244 χρόνια μετά την πρώτη έντυπη έκδοση της, η εγκυκλοπαίδεια Britannica σταματά την έκδοση της και όλο το περιεχόμενο της …

θα διατίθεται μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Ως ένα ακόμα σημείο των καιρών, η πιο γνωστή εγκυκλοπαίδεια θα περάσει αποκλειστικά πλέον στην ψηφιακή εποχή, μια κίνηση την οποία είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν παράλληλα με την έντυπη έκδοση. Το online περιεχόμενο της Britannica διατίθεται με ετήσια συνδρομή 70 δολαρίων, με την εταιρεία να διαθέτει ήδη 500.000 συνδρομητές.

Μια επιλογή από διάφορα άρθρα διατίθενται δωρεάν στην επίσημη ιστοσελίδα αν και η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη πολύ ισχυρό ανταγωνισμό από τη Wikipedia, την δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια της οποίας το περιεχόμενο ανανεώνεται από εθελοντές.

Η τελευταία έντυπη έκδοση (2010) κυκλοφορεί ήδη σε 32 τόμους ενώ περιέχει περίπου 4 εκατομμύρια άρθρα αλλά και τιμή που κυμαίνεται περίπου στα $1.400.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC