Το Facebook μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό αναφέρουν ερευνητές

Το Facebook μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό αναφέρουν ερευνητές

Όλοι ξέρουμε ότι το Facebook προκαλεί εθισμό και το έχουμε δει σε άλλους σε μια μορφή ή την άλλη αλλά πόσο σοβαρό είναι τελικά; Ερευνητές του πανεπιστημίου του Gothenburg αναφέρουν ότι το 85 τοις εκατό των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά και μάλιστα οι μισοί από αυτούς μπαίνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με το που ανοίγουν τον υπολογιστή τους.

Από αυτούς το 50 τοις εκατό δηλώνει ότι δεν είναι «μέσα στα πράγματα» εάν δεν είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο και το 25 τοις εκατό δηλώνει ότι έχουν «πρόβλημα» εάν δεν συνδέονται σε συχνή βάση. Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό προειδοποιούν οι ειδικοί με τους ανθρώπους χαμηλότερου εισοδήματος και χαμηλότερης εκπαίδευσης να είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό.

Η έρευνα, ωστόσο, δείχνει ότι οι χρήστες που ξοδεύουν πολύ χρόνο στο Facebook είναι λιγότερο ευχαριστημένοι με τις ζωές τους. Από αυτούς, όμως, μόνο το 38 τοις εκατό γράφει για αρνητικά γεγονότα και αισθήματα της ζωής τους με την πλειοψηφία να μοιράζεται με φίλους μόνο θετικές στιγμές.

Επιγραμματικά, τα κυριότερα σημεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε χίλιους ανθρώπους ηλικίας 18 με 73 είναι:

Ο μέσος χρήστης ξοδεύει 75 λεπτά την μέρα στο Facebook Ο μέσος χρήστης συνδέεται 6.1 φορές την μέρα Το 70 τοις εκατό συνδέεται κάθε φορά που ανοίγει τον υπολογιστή του Το 26 τοις εκατό νιώθει «άσχημα» αν δεν συνδέεται σε συχνή βάση Οι άνδρες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 64 λεπτά την μέρα στο Facebook.

[via DailyMail]

2 Comments

  1. Να αρχίσω να λέω ονόματα φίλων που χρειάζονται στήριξη ειδικών για να ξεπεράσουν το πρόβλημα της εξαρτησης? 🙂
    Should I start naming people who need specialists' support to overcome their dependency issue? 🙂

  2. Γιώργο, άμα αρχίζεις να πεις ονόματα …. ξέχνα το δικό μου … ξέρω … ξέρω … είμαι εξαρτημένη (χα,χα,χα…)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC