Γιατί να εγκαταστήσω Ubuntu στον νέο μου υπολογιστή

Γιατί να εγκαταστήσω Ubuntu στον νέο μου υπολογιστή
 
Ακόμη και αν δεν έχεις πολλές γνώσεις περί υπολογιστών, θα έχεις διαπιστώσει ότι όταν αγοράζεις ένα νέο μηχάνημα αυτό είναι γεμάτο από διάφορα άσχετα προγράμματα. Αυτό δεν γίνεται τυχαία. Κάθε κατασκευαστής έχει συμφωνίες με διάφορες εταιρείες και πληρώνεται για να εγκαταστήσει τις εφαρμογές τους.

Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν τόσα προγράμματα μαζεμένα κάνει το νέο υπολογιστή ιδιαίτερα δύσχρηστο. Ποια είναι η λύση λοιπόν; Να εγκαταστήσει κανείς παράλληλα με τα Windows και το δωρεάν λειτουργικό Ubuntu. Πρόκειται για το τρίτο πιο δημοφιλές λειτουργικό παγκοσμίως και είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση του.

Μάλιστα όχι μόνο δεν έχει όλα αυτά τα ενοχλητικά προγράμματα με το καλημέρα αλλά είναι από μόνο του απρόσβλητο σε ιούς και σε επιθέσεις. Συνεπώς ούτε antivirus χρειάζεστε, ούτε firewall. Επιπλέον έχει ήδη εγκατεστημένα πάρα πολλά προγράμματα όπως το LibreOffice κλπ. Και φυσικά πλήρως ελληνικό περιβάλλον!

Αν θέλετε να το κατεβάσετε δωρεάν μπορείτε να το κάνετε από εδώ: http://www.ubuntu.com

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες στα ελληνικά τότε κάντε κλικ εδώ: http://spreadubuntu.org/files/huge/Ubuntu_Brochure_1.pdf

1 Comment

  1. Μπα;!; Το TechIt δημοσίευσε κάτι για Linux και για Ελεύθερο Ανοικτό Λογισμικό;;; Δυστυχώς, το Λίνουξ και το ελεύθερο λογισμικό, εκτός από το ότι δεν έχει ιούς και trojan horses,… δεν έχει ούτε «πατρώνες» ούτε διαφήμιση… Οπότε δύσκολα θα ξαναδούμε κάτι για αυτά εδώ! (έστω και με αυτό το χαμηλό επίπεδο παρουσίασης!) Φαντάζομαι πως αν ζητήσετε από sites όπως το OSarena.net να αναδημοσιεύετε κανένα άρθρο τους (με παράθεση της πηγής του), δεν θα είχαν αντίρρηση… ίσως έτσι δικαιολογήσετε λίγο και το τίτλο σας (tech)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC