Αποχωρεί από την Apple ο επικεφαλής του iOS

Αποχωρεί από την Apple ο επικεφαλής του iOS
 
Ένα από τα κυριότερα στελέχη της Apple, ο Scott Forstall, πρώτος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος λογισμικού iOS, αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από την αμερικανική εταιρεία.

Ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές της ο Forstall απομακρύνθηκε από την εταιρεία επειδή αρνήθηκε να υπογράψει μια επιστολή που ζητούσε συγγνώμη στους καταναλωτές για την πανωλεθρία των Apple Maps.

Ο Forstall υποστήριξε πως δεν υπάρχει λόγος να απολογηθεί, κάτι στο οποίο διαφώνησαν ο Tim Cook και τα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση του. Το γεγονός αυτό το επιβεβαιώνουν τόσο η Fortune, όσο και οι New York Times.

Τελικά την απολογία για τα Apple Maps την υπέγραψε ο ίδιος ο Tim Cook και τη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εταιρείας λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 6.

Ο Scott Forstall διατηρούσε μια πολύ καλή σχέση με τον Steve Jobs, ενώ είχαν εργαστεί μαζί και στη NeXT. Μετά το θάνατο του Jobs όμως ξεκίνησαν οι φήμες πως ο Forstall δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τα υπόλοιπα διοικητικά μέλη της Apple.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμα στέλεχος της εταιρείας, ο John Browett, επικεφαλής του τμήματος λιανικού εμπορίου, πρόκειται να αποχωρήσει μετά από μόλις έξι μήνες.

Μετά την αποχώρηση τους, ο Jonathan Ive θα αναλάβει τον τομέα «Human Interface», διατηρώντας παράλληλα τη θέση του στο «Hardware Design».

Ο Eddy Cue θα επιβλέπει την ανάπτυξη της Siri και των Apple Maps, ο Craig Federighi το iOS και το OS X, ενώ ο Bob Mansfield θα ηγηθεί της ομάδας Τεχνολογίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC