Κυκλοφόρησε έκδοση του Ubuntu για το Nexus 7

Κυκλοφόρησε έκδοση του Ubuntu για το Nexus 7
 
Μέχρι τώρα αρκετές διανομές του Linux, όπως το Arch και το Debian είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση σε πολλά smartphones και tablets, αν και οι περισσότερες από αυτές γίνονται μέσω εφαρμογής και δεν μπορούν να εγκατασταθούν στις συσκευές αυτές ως κύριο λειτουργικό.

Πρόσφατα όμως η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Canonical κυκλοφόρησε ένα επίσημο πρόγραμμα εγκατάστασης το οποίο θα σας βοηθήσει να περάσετε το λειτουργικό Ubuntu και συγκεκριμένα την έκδοση 12.4, στο Google Nexus 7 χωρίς να χρειαστεί να παραμείνετε στο Android.

Το νέο πρόγραμμα αντί να εγκαθιστά το Ubuntu παράλληλα με το Android κάνει «wipe» τη συσκευή, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε κανονικά το λειτουργικό. Προκειμένου βέβαια να το επιτύχετε αυτό θα χρειαστεί να ξεκλειδώσετε το bootloader της συσκευής.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ξεκινήσετε το Nexus 7 σε fastboot mode, να το συνδέσετε με έναν υπολογιστή που να τρέχει Ubuntu και να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1153.jpeg?w=1110

Εννοείται πως το συγκεκριμένο εγχείρημα απευθύνεται μόνο σε χρήστες που έχουν εμπειρία και με τα δυο λειτουργικά συστήματα, ενώ απαραίτητη θα πρέπει να θεωρείται η δημιουργία ενός πλήρους backup της συσκευής, μέσω ClockworkMod ή TWRP.

Έτσι, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά μπορείτε να ανακτήσετε το backup και η συσκευή να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι η ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκδοσης του Ubuntu είναι σε σχετικά πρώιμο στάδιο οπότε αναμένονται να παρουσιαστούν αρκετά bugs, ενώ το γραφικό περιβάλλον του δεν έχει παραμετροποιηθεί ακόμα για χρήση σε tablet.

Υποστηρίζει όμως κανονικά τον επεξεργαστή και την οθόνη αφής του Nexus 7, ενώ προσφέρει βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς, κυρίως την απόδοση των αισθητήρων, τη χρήση της μνήμης RAM και τη διάρκεια μπαταρίας του.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1230.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC