Πρωτοβουλία τής ΕΕΛ/ΛΑΚ για παραγωγή εκπαιδευτικού περιεχομένου

Πρωτοβουλία τής ΕΕΛ/ΛΑΚ για παραγωγή εκπαιδευτικού περιεχομένου

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάδειξη και προώθηση του Ανοιχτού Περιεχομένου καταγράφει πηγές, με σκοπό την αξιοποίηση τους στην παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Επιπρόσθετα, οι πηγές θα χρησιμοποιηθούν και στον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

 

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας τής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, είναι η κατάρτιση αναλυτικού τρίωρου “Ωρολογίου Προγράμματος Σεμιναρίων“, το οποίο θα περιλαμβάνει περιγραφή του Ανοιχτού Περιεχόμενου και των πηγών του, με αναφορά στον φορέα που το διαθέτει, καθώς και του τρόπου αξιοποίησης του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί σχετική σελίδα στο wiki στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να συνεισφέρουν συμπληρώνοντας πηγές Ανοιχτού Περιεχομένου που διαθέτει ο φορέας τους αλλά και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του “Ωρολόγιου Προγράμματος”.

 

Καλούνται επίσης όσοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη σύνταξη “Οδηγού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου” για Καθηγητές ΑΕΙ & ΤΕΙ και Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, που θα διευκολύνει τη χρήση του διαθέσιμου ανοιχτού περιεχομένου στην εκπαιδευτική διαδικασία να στείλουν σχετικό email.

 

Παραδείγματα τέτοιων οδηγών, είναι το A Basic Guide to Open Educational Resources (OER) και το Quick guide: Open educational resources.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC