Ρεκόρ κερδών σημείωσε η Samsung

Ρεκόρ κερδών σημείωσε η Samsung
 
Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει, η Samsung κατάφερε να σημειώσει σημαντική αύξηση στα έσοδα της και στα κέρδη της, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην επιτυχία της σειράς Galaxy.

Η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της, τα έσοδα της για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, έφτασαν τα 47,5 δισεκατομμύρια, αύξηση 26% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Την ίδια στιγμή τα καθαρά κέρδη της εταιρείας «εκτοξεύτηκαν» στα 7,39 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση-ρεκόρ της τάξης του 91% από πέρσι!

Τα μισά από αυτά τα έσοδα, περίπου 32,9 δισ. προήλθαν από το τμήμα κινητών της εταιρείας, κάτι που σίγουρα οφείλεται στην επιτυχία που σημειώνει το Galaxy S3 αλλά και ολόκληρη η σειρά Galaxy.

Το S3 κυκλοφόρησε το Μάιο και σύντομα αναδείχθηκε σε ένα από τα καλύτερα smartphones της αγοράς.

«Το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει δύσκολο με την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα και τις οικονομικές ανησυχίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη» δήλωσε ο Robert Yi, επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της εταιρείας. «Ωστόσο συνεχίζουμε να καταρρίπτουμε ρεκόρ στα τριμηνιαία κέρδη μας».

Η Samsung δεν αποκάλυψε τις πωλήσεις των προϊόντων της σε αριθμούς, αναλυτές εκτιμούν πάντως πως η εταιρεία μπορεί να πούλησε έως και 60 εκατομμύρια συσκευές στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2012.

Συγκριτικά η Apple πούλησε 26,9 εκατομμύρια iPhones μέσα στην ίδια περίοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC