Αλλαγή ηγεσίας στην Microsoft Ελλάς

Αλλαγή ηγεσίας στην Microsoft Ελλάς
 
Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος αναλαμβάνει από σήμερα στη Microsoft Ελλάς η κα Πέγκυ Αντωνάκου. Η κα Αντωνάκου εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft Ελλάς το Φεβρουάριο του 2012 και μέχρι σήμερα είχε τη Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων, καθώς και τη διαχείριση του οικοσυστήματος των Συνεργατών της εταιρίας με στόχο την αποδοτικότερη αξιοποίηση των λύσεων της Microsoft.

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1126.jpeg?w=1110

H κα Αντωνάκου διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις Διοίκησης και Marketing, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft προερχόμενη από την DELL S.A., όπου κατείχε τη Γενική Διεύθυνση Consumer & SMB για την περιοχή της Νότιας Ανατολικής Ευρώπης και όπου εδραίωσε market leadership σε πολλές από τις χώρες ευθύνης της.

Στην εταιρία DELL ξεκίνησε το 2002 από το τμήμα Marketing στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Austin, Texas της Αμερικής. Επανήλθε στην Ευρώπη το 2006, όπου ως Sales Manager ανέλαβε την ανάπτυξη του Consumer & SMB με χώρες ευθύνης την Ελλάδα, την Κύπρο και στην συνέχεια την Ιταλία, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο διανομής και λιανικών πωλήσεων, πετυχαίνοντας σημαντικά μερίδια αγοράς σε μικρό χρονικό διάστημα. Παλαιότερα εργάστηκε στις εταιρίες General Motors USA και Opel Bank GMBH.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος MBA από το University of Michigan.

«Είναι σημαντική τιμή και μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνω τα ηνία της Microsoft Ελλάς σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για τη χώρα όσο και για την εταιρία μας. Με μια πλήρως ανανεωμένη γκάμα προϊόντων και με ένα εξαιρετικά καταρτισμένο δίκτυο συνεργατών, έχουμε σήμερα την πλέον κατάλληλη επιχειρηματική στρατηγική, για να παρέχουμε λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη: από το ευρύ καταναλωτικό κοινό, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ως και τους μεγάλους οργανισμούς. Σε μια εποχή όπου συσκευές και υπηρεσίες γίνονται ένα και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καθημερινές δυσκολίες είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία για να συμβάλλουμε καθοριστικά προς μια αναπτυξιακή πορεία της αγοράς», δήλωσε η κα Αντωνάκου για την ανάληψη της νέας της θέσης.

Παράλληλα, ο Ernst-Jan Stigter, μετά από 13 χρόνια στον οργανισμό της Μicrosoft και με ισχυρό ιστορικό σε πολλαπλές Διοικητικές θέσεις τόσο στις Πωλήσεις όσο και στο Marketing, αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με ευθύνη για το σύνολο των Πωλήσεων, Marketing και Υπηρεσιών της εταιρίας, στις χώρες αυτές.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1214.jpeg?w=1110

Ο κος Stigter διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς τα τελευταία δυόμιση χρόνια, λανσάροντας στην Ελληνική αγορά το καινοτόμο εργασιακό μοντέλο New World of Work, που προάγει τη μείωση κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας για τις επιχειρήσεις, ενώ εξασφάλισε την καλή πορεία των πωλήσεων της εταιρίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα. Υπό την καθοδήγησή του, η Microsoft Ελλάς επικεντρώθηκε στη διάχυση της τεχνολογίας ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Ο ίδιος δήλωσε: «Επαγγελματικά, νιώθω πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με τόσο καλούς ανθρώπους στην Ελλάδα. Έχοντας αντιμετωπίσει μαζί τους τις δύσκολες καταστάσεις της αγοράς, είμαι απόλυτα σίγουρος για τη δυνατότητα αυτής της ομάδας να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα έρθουν. Επιπλέον, σε προσωπικό επίπεδο είμαι ευγνώμων για την εμπειρία ζωής που η οικογένειά μου κι εγώ αποκτήσαμε εδώ, τους τελευταίους 30 μήνες. Η Ελλάδα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, για πάντα. Προσβλέπω με χαρά στο νέο κεφάλαιο ευθύνης που αναλαμβάνω στην Κεντροανατολική Ευρώπη, όπου σε συνεργασία με τους εξαιρετικούς συναδέλφους μου θα εστιάσουμε σε περαιτέρω ανάπτυξη, μέσα από την πελατο-κεντρική προσέγγιση της εταιρίας μας.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC