Ανακατασκευασμένα προϊόντα Apple πωλούνται στο eBay

Ανακατασκευασμένα προϊόντα Apple πωλούνται στο eBay
 
Έναν αρκετά ενδιαφέρον τρόπο φαίνεται πως δοκιμάζει η Apple για την πώληση των ανακατασκευασμένα (refurbished) προϊόντων της, σύμφωνα τουλάχιστον με το 9to5mac. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει πως η αμερικάνικη εταιρεία άνοιξε ένα δοκιμαστικό ηλεκτρονικό κατάστημα στην ιστοσελίδα του eBay, της δημοφιλούς υπηρεσίας δημοπρασιών και πωλήσεων.

Εκ πρώτης όψεως όλα δείχνουν πως το εν λόγω κατάστημα δεν έχει άμεση σχέση με την ίδια την εταιρεία. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα αναφέρει πως «ο πωλητής έχει εξουσιοδοτηθεί από την Apple Inc. για να πουλά επίσημα ανακαινισμένα προϊόντα της Apple στο eBay», πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως το κατάστημα το διαχειρίζεται απλά ένας μεταπωλητής και όχι η ίδια η εταιρεία.

Επιπροσθέτως, το κατάστημα χρεώνει φόρους μόνο για αγορές από έξι Πολιτείες των ΗΠΑ, κάτι που δείχνει πως μάλλον πρόκειται για μεταπωλητή.

Εφόσον πίσω από αυτό «κρυβόταν» η Apple θα έπρεπε να χρεώνει φόρους σε όλες τις Πολιτείες, δεδομένου ότι διατηρεί παντού καταστήματα.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1188.png?w=1110

Το 9to5mac όμως, το οποίο έχει γενικώς καλό ιστορικό στις διαρροές και στις αποκαλύψεις του, επιμένει. Είναι σίγουρο πως σύμφωνα με τα στοιχεία του, το online κατάστημα είναι μια δοκιμαστική κίνηση της Apple που «μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε κάτι μεγαλύτερο», υπονοώντας την είσοδο της εταιρείας στις λιανικές πωλήσεις στο eBay.

Εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, το πιο πιθανό είναι η Apple να θέλει να δοκιμάσει την απήχηση που θα είχε ένα τέτοιου είδους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Έκπληξη προκαλεί όμως το γεγονός πως η ίδια η εταιρεία δεν ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία του καταστήματος, αλλά ούτε και αναφέρει τα εταιρικά της στοιχεία σε αυτό. Δεδομένης όμως της μυστικότητας που τηρεί η Apple σχεδόν σε κάθε της κίνηση, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται τελικά για μια ανεπίσημη «δοκιμή» της εταιρείας.

Προς το παρόν το κατάστημα διαθέτει μικρό αριθμό προϊόντων τα οποία πωλούνται με τις ίδιες τιμές που διατίθενται τα ανακαινισμένα προϊόντα στην επίσημη ιστοσελίδα της, Apple.com. Όλα συνοδεύονται από εγγύηση ενός έτους, καινούργια μπαταρία καθώς και όλα τα παρελκόμενα τους.

Χαρακτηριστικό ακόμα είναι πως όλα τα προϊόντα διατίθενται μόνο προς πώληση και όχι προς δημοπρασία.

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1243.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC