Ανανεώθηκε το Google Mars

Ανανεώθηκε το Google Mars
 
Το Google Mars είναι διαθέσιμο από το 2009 ως δωρεάν addon του Google Earth. Σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στον κόκκινο πλανήτη σε πολύ υψηλότερη ανάλυση από την browser έκδοση του, ενώ κάποιες περιοχές της επιφάνειας του είναι διαθέσιμες σε 3D απεικόνιση.

Σήμερα η Google ανακοίνωσε την ανανέωση της υπηρεσίας της, η οποία τώρα χρησιμοποιεί εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης από το Mars Recnnaissance Orbiter.

Σε αντίθεση με το Google Earth που οι περισσότερες περιοχές καλύπτονται από ανάλυση περίπου 15 μέτρα ανά pixel (μερικές αγγίζουν και τα 30 εκατοστά ανά pixel) μέχρι τώρα το Google Mars δεν πλησίαζε καν αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας.

Με την πρόσφατη ανανέωση, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες από την Context Camera (CTX) του Mars Recnnaissance Orbiter, η υπηρεσία προσφέρει ανάλυση περίπου έξι μέτρων ανά pixel σε μεγάλο μέρος της επιφάνειας του Άρη. Η διαφορά είναι εμφανέστατη στο παράδειγμα της παρακάτω εικόνας όπου εμφανίζεται μέρος της επιφάνειας του πλανήτη στην προηγούμενη έκδοση του Google Mars (αριστερά) και στην νέα έκδοση με την χρήση της Context Camera (δεξιά).

Αρχικά η χρήση των νέων δεδομένων του CTX Layer είναι απενεργοποιημένη, για να την ενεργοποιήσετε θα χρειαστεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του προγράμματος, επιλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή «CTX Mosaic».

Η νέα ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης σημαντικές πληροφορίες για την αποστολή του Curiosity και για τα δεδομένα τα οποία μπορούμε να συλλέξουμε ερευνώντας τον κόκκινο πλανήτη.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1131.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC