Αποχωρεί ο Paul Otellini από την Intel

Αποχωρεί ο Paul Otellini από την Intel
 
Μετά από 40 χρόνια καριέρας ο Paul Otellini, πρόεδρος της Intel από το 2005 αποφάσισε να αποχωρίσει από την εταιρεία τον Μάιο του 2013.

Η συνεργασία του Paul Otellini με την Intel ξεκίνησε το 1974. Από το 1998 έως το 2002 διετέλεσε αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Intel Architecture Group και ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την κατασκευή, διαφήμιση και πωλήσεις των μικροεπεξεργαστών της εταιρίας. Μάλιστα το 1993, είχε ηγετικό ρόλο στην παρουσίαση του πρώτου Pentium επεξεργαστή, τότε ως γενικός διευθυντής της Microprocessor Products Group, το τμήμα της Intel που ασχολείται αποκλειστικά με τους επεξεργαστές.

Το 2002 επιλέχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο να είναι ο επόμενος πρόεδρος και CEO της Intel, ρόλο που τελικά ανέλαβε το 2005 όταν και αντικατέστησε τον Craig Barrett. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ινία της εταιρίας, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην συνεργασία της Intel με την Apple, βλέποντας και ο ίδιος ότι το Mac OS X είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό σύστημα.

Πλέον, και ενώ βαδίζει στο 63ο έτος της ηλικίας του, ο Paul Otellini ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του το Μάιο του 2013: «Ήμουν τυχερός που κατείχα αυτή τη θέση σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά από περίπου τέσσερις δεκαετίες με την εταιρία και οκτώ χρόνια ως CEO της, νομίζω είναι καιρός να προχωρήσω και να παραδώσω τα ηνία της Intel σε μία νέα γενιά ηγετών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ, με τον Andy (Andy Bryant, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου), το συμβούλιο αλλά και την ομάδα διαχείρισης, τους επόμενους έξι μήνες ώστε να βοηθήσω και εγώ να βρεθεί η καλύτερη λύση για τη διάδοχη κατάσταση και θα είμαι διαθέσιμος να συμβουλέψω τη νέα διοίκηση, όποτε και αν με χρειαστεί, μετά την αποχώρησή μου».

Μετά την ανακοίνωση του Otellini, φήμες σε πολλά sites και blogs του internet κάνουν λόγο για «αναγκαστική» παραίτηση, καθώς θεωρούν πως απέτυχε να βάλει την Intel στην αγορά των smart-phones και tablets με αποτέλεσμα να χάσει τη πρωτοκαθεδρία από την Qualcomm σε αξία καθώς και να μείνει πίσω σε μια αγορά που, όπως φαίνεται, έχει πολλά κέρδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC