Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής των Windows από τη Microsoft

Απομακρύνθηκε ο επικεφαλής των Windows από τη Microsoft

Το αφεντικό των Windows, Steven Sinofsky, αποχώρησε από τη Microsoft μάλλον αιφνιδιαστικά, μόλις δύο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα των Windows 8, τα οποία αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία.

 

Ο Sinofsky, ήταν από τα παλαιότερα στελέχη της εταιρείας και ανέλαβε τα ηνία του τμήματος των Windows το 2009. Θεωρούνταν δε, από τους πιθανότερους υποψηφίους για τη διαδοχή τού Steve Ballmer.

 

Ο Ballmer ανέφερε πως οι αλλαγές στην ηγετική ομάδα της εταιρείας, έγιναν με στόχο την κυριαρχία της στην αγορά.

 

“Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που λανσάραμε στην αγορά τους τελευταίους μήνες, σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής για τη Microsoft”, ανέφερε ο Ballmer, ενώ συμπλήρωσε πως για να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας, είναι επιτακτική ανάγκη όλα τα τμήματά της να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία, να έχουν άψογη συνεργασία και να επιτυγχάνουν ταχύτατη ανάπτυξη προϊόντων.

 

Τη θέση του Sinofsky, που ξεκίνησε στη Microsoft σαν software design engineer το 1989, θα αναλάβει η Julie Larson-Green.

 

Η απομάκρυνσή του, πάντως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες “εκ των έσω”, αποδίδεται σε προσωπικές διαφωνίες που υπήρχαν ενδοεταιρικά και δε σχετίζονται με τα Windows 8 ή τα Windows RT.

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC