Αποσύρεται το AppleCare από την Ιταλία

Αποσύρεται το AppleCare από την Ιταλία
 
Αφού απειλήθηκε με κλείσιμο των καταστημάτων της και τσουχτερό πρόστιμο από την ιταλική κυβέρνηση, εάν συνέχιζε να αγνοεί τους τοπικούς νόμους περί εγγύησης προϊόντων, η Apple υποχώρησε και απέσυρε το πρόγραμμα AppleCare από τα καταστήματα της χώρας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης ήταν πως η Apple δεν ξεκαθάριζε στους καταναλωτές πως είχαν δικαίωμα δωρεάν εγγύησης στα προϊόντα της για δυο χρόνια βάση του ευρωπαϊκού νόμου, ενώ την ίδια στιγμή πουλούσε εκτεταμένη εγγύηση δυο ετών μέσω του AppleCare, παραβιάζοντας έτσι την νομοθεσία.

Αρχικά φαινόταν πως η εταιρεία αγνοούσε τις απειλές για σχεδόν ένα χρόνο, πέρσι όμως η ιταλική κυβέρνηση της επέβαλε πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ.

Τώρα, για πρώτη φορά η εταιρεία αναγκάζεται να αποσύρει εντελώς το AppleCare από τα καταστήματα της, γεγονός που σημαίνει πως ίσως έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί με τη διάρκεια δωρεάν εγγύησης που δικαιούνται οι καταναλωτές της.

Την ίδια στιγμή η επιτροπή Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ζητήσει από τις χώρες μέλη να αναφέρουν εάν η Apple παραβιάζει τη νομοθεσία και στις χώρες τους.

Η νέα αυτή εξέλιξη ίσως σημαίνει πως, φοβούμενη κατηγορίες περί παραβίασης του ευρωπαϊκού νόμου, η Apple σύντομα θα αποσύρει το πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης από όλες τις χώρες τις Ευρώπης.

Προς το παρόν πάντως το AppleCare πωλείται κανονικά στην Ιταλία, η Apple όμως τονίζει πως η επέκταση της εγγύησης «προστίθεται στα δυο χρόνια υποχρεωτικής εγγύησης κατασκευαστή που απαιτεί ο ιταλικός νόμος για την προστασία των καταναλωτών».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC