Δικαστής απέρριψε προσφυγή της Apple

Δικαστής απέρριψε προσφυγή της Apple
 
Πέρσι το καλοκαίρι η Apple κατέθεσε μήνυση στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ εναντίον της Motorola, υποστηρίζοντας ότι η θυγατρική της Google επέβαλε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές στις άδειες χρήσης ευρεσιτεχνιών της.

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να δικαστεί σήμερα, αλλά η δικαστής Barbara Crabb απέρριψε την προσφυγή της αμερικάνικης εταιρείας.

Η Motorola κατέχει αρκετές πατέντες σχετικά με standards δικτύων, κινητής τηλεφωνίας ή WiFi, τις οποίες είναι υποχρεωμένες να αδειοδοτεί. Η Apple όμως υποστηρίζει πως οι απαιτήσεις της όσον αφορά τα ποσοστά αδειοδότησης, που αγγίζουν το 2,25% είναι αρκετά υψηλές.

Έτσι, μήνυσε τη Motorola ελπίζοντας πως το δικαστήριο θα καθορίσει ένα κατώτερο ποσοστό, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.

Παρόμοια μήνυση εναντίον της Motorola είχε καταθέσει παλαιότερα και η Microsoft, για χρήση πατεντών της Motorola στο Xbox 360, με την εκδίκαση της υπόθεσης να είναι προγραμματισμένη για τις 13 Νοεμβρίου.

Μάλιστα τότε η ίδια η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε προτείνει την αγωγή στην Google (η οποία έχει αγοράσει την Motorola) για κατάχρηση πατεντών.

Η Apple δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να πληρώνει πάνω από 1 δολάριο για κάθε τηλέφωνο της που χρησιμοποιεί πατέντες της Motorola και σκοπεύει σύντομα να ασκήσει έφεση.

Η εκδίκασή της όμως, αλλά και η νίκη της στο δικαστήριο μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται αφού όλο και περισσότεροι δικαστές απορρίπτουν αιτήματα εταιρειών όσον αφορά ευρεσιτεχνίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC