Είχε ένα «θησαυρό» στη σοφίτα του…

Είχε ένα «θησαυρό» στη σοφίτα του…
 
Ένα θησαυρό αξίας 33.433 δολαρίων, είχε «θαμμένο» στη σοφίτα του σπιτιού του, ο Harve Bennett.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο «θησαυρός» ήταν ένα βιντεοπαιχνίδι που ο αμερικανός είχε κάποτε αποκτήσει σχεδόν τυχαία, έπαιξε για λίγο και μετά βαρέθηκε. Μόνο που το συγκεκριμένο παιχνίδι, θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια. Έτσι η τιμή του είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Πρόκειται για το Air Raid που κυκλοφόρησε σε λίγα αντίτυπα το 1982, για τη δημοφιλή συσκευή Atari 2600. Ένα αντίγραφο του παιχνιδιού είχε πουληθεί το 2010 για 31.600 δολάρια, επειδή θεωρούνταν το μοναδικό που είχε και το κουτί του.

Ωστόσο, ο Bennett εκτός από το κουτί είχε επιπλέον και τις οδηγίες χρήσεις και όλα αυτά σε σχεδόν άριστη κατάσταση! Έτσι η πώλησή του απέφερε 33.433 δολάρια, ήτοι περίπου 26.000 ευρώ.

Ο Bennett απέκτησε το παιχνίδι, ενώ εργάζονταν στο τμήμα βιντεοπαιχνιδιών ενός καταστήματος. Ένας πωλητής του δειγμάτισε το Air Raid. Ο άντρας πήρε το παιχνίδι σπίτι του προκειμένου να το δοκιμάσει και απογοητεύτηκε.

Ωστόσο η Men-A-Vision, η εταιρεία που το δημιούργησε του είπε να το κρατήσει. Αυτός απλά το αποθήκευσε στο πατάρι, μέχρι κάμποσα χρόνια αργότερα να μάθει για την αξία του και να το βγάλει προς πώληση.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1124.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1213.jpeg?w=1110

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_136.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC