Εκτυπώνουν τρισδιάστατο ακριβές αντίγραφο του εμβρύου

Εκτυπώνουν τρισδιάστατο ακριβές αντίγραφο του εμβρύου
 
Πόσες φορές οι εγκυμονούσες γυναίκες βλέποντας το υπερηχογράφημα του παιδιού τους, δεν ανυπομονούν για τη στιγμή που θα μπορέσουν να αγγίξουν; Πλέον, υπό μια έννοια, θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, χάρη στους τρισδιάστατους εκτυπωτές που τίθενται στην υπηρεσία της ιατρικής.

Ιάπωνες ερευνητές, ανέπτυξαν μια μέθοδο που επιτρέπει τη μετατροπή ενός κοινού υπερηχογραφήματος σε ρεαλιστικό αντίγραφο με ανατομική ακρίβεια. Το εκτυπωμένο αντίγραφο του εμβρύου οι γονείς θα μπορούν να το κρατήσουν σαν ενθύμιο.

Το μέγεθος της εκτύπωσης του 3D εκτυπωτή, είναι 9 εκατοστών και εκτυπώνεται σε λευκή απόχρωση. Μάλιστα, είναι μέσα σε ένα διαφανές κάλυμμα, ανάλογο της κοιλιάς της μέλλουσας μητέρας.

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1041.jpeg?w=1110

Το μοντέλο ονομάζεται από την εταιρεία FASOTEC που τα κατασκευάζει, «Σχήμα ενός Αγγέλου». Η εταιρεία προσφέρει ακόμη στους γονείς τη δυνατότητα να έχουν μια μινιατούρα του αντιγράφου που όπως λένε θα ήταν «ένα ωραίο στολίδι για την άκρη στο λουράκι ενός κινητού, ή σε ένα μπρελόκ»!

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_11101.jpeg?w=1110

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εμπορία 3D εκτυπωτών και άλλων προϊόντων τεχνολογίας, προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης ενός αντιγράφου για 100.000 γεν, ήτοι περίπου 950 ευρώ. Μάλιστα, από το Δεκέμβρη θα προσφέρει και μια λιγότερο ακριβή εκτύπωση με το κεφάλι του εμβρύου που θα κοστίζει τα μισά, δηλαδή γύρω στα 450 ευρώ.

Η εταιρεία παράγει ακόμη και τρισδιάστατα μοντέλα εσωτερικών οργάνων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους γιατρούς προκειμένου να μπορούν να εξηγήσουν πιο εύκολα αυτά που θέλουν στους ασθενείς.

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1252.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC