Ένα στα τέσσερα Android apps του Google Play είναι ύποπτο

Ένα στα τέσσερα Android apps του Google Play είναι ύποπτο

Περισσότερες από 100.000 Android εφαρμογές που βρίσκονται στο Google Play, είναι ύποπτες για το ότι θα μπορούσαν να απειλήσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας.

 

Η εταιρεία Bit9, ανέλυσε τα δικαιώματα που ζητούν οι εφαρμογές για τη λειτουργία τους και το 25% από τις 412.000 εφαρμογές που μελετήθηκαν, φαίνεται πως μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους κατόχους των κινητών.

 

Το 72% των apps ζητούν άδεια για να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό υψηλού κινδύνου. Χαρακτηριστικά, το 42% ζητούν πρόσβαση στα location data δεδομένα του GPS, έστω και αν είναι εφαρμογές που η λειτουργία τους μάλλον δεν έχει κάποια σχέση με τη θέση του χρήστη, όπως παιχνίδια και… wallpapers!

 

Το 31% ζητούν πρόσβαση στους τηλεφωνικούς αριθμούς ή/και τις κλήσεις, ενώ το 26% σε προσωπικές πληροφορίες όπως οι επαφές και τα emails.

 

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον infographic με το σύνολο των στοιχείων που ακολουθεί και την έρευνα εδώ.

 

 

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_110.jpeg?w=1110

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC