Έρχονται οι πρώτοι οπτικοί δίσκοι χωρητικότητας 1TB

Έρχονται οι πρώτοι οπτικοί δίσκοι χωρητικότητας 1TB
 
Αν συγκρίνουμε την χωρητικότητα ενός CDROM και ενός DVD, 700MB και περίπου 5GB αντίστοιχα, η χωρητικότητα ενός δίσκου Blu-Ray στα 25GB είναι αρκετά εντυπωσιακή. Και πάλι όμως δεν είναι τίποτε σε σχέση με τους οπτικούς δίσκους που αναμένεται να κυκλοφορήσει η FujiFilm μέχρι το 2015.

Αυτό γιατί η εταιρεία υπόσχεται πως μέχρι τότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά οπτικούς δίσκους χωρητικότητας 1 terrabyte, χωρητικότητα που ισούται περίπου με 40 δίσκους Bly-Ray ή 200 DVD!

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ακούμε για δίσκους του 1TB. Η TDK είχε ανακοινώσει την κατασκευή ενός τέτοιου το 2010, αλλά τρία χρόνια αργότερα ακόμα δεν έχει παρουσιάσει κάποια υλοποίηση. Από την άλλη η FujiFilm προβλέπει πως θα μπορέσει να τους κυκλοφορήσει για τους καταναλωτές μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Η εταιρεία υπολογίζει πως το κόστος κατασκευής τους θα είναι αρκετά χαμηλότερο από τα Blu-Rat, ενώ αναφέρεται ακόμα και στην μελλοντική κατασκευή οπτικών δίσκων στα 15TB!

Όπως και να έχει έχουμε ακόμα καιρό μέχρι την κυκλοφορία τους. Ακόμα και σε διάστημα δυο ετών, η ιδέα ενός «CD» με χωρητικότητα 1TB ακούγεται αρκετά καλή. Παράλληλα όμως το ρίσκο της FujiFilm είναι αρκετά μεγάλο, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον οι συμβατικοί τρόποι αποθήκευσης, όπως τα CD και οι σκληροί δίσκοι να αντικατασταθούν τελείως από μνήμη flash, όπως τα USB sticks και οι δίσκοι SSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC