Η Amazon παρουσιάζει τους δικούς της χάρτες

Η Amazon παρουσιάζει τους δικούς της χάρτες
 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon, παρουσίασε τη δοκιμαστική έκδοση της δικής της πλατφόρμας χαρτών, Amazon Maps API.

Ακολουθώντας τα βήματα της Apple, η εταιρία σκοπεύει μέσα στους επόμενους μήνες να βγει από τη σκιά της Google και ενσωματώσει στις νέες συσκευές της Kindle Fire του δικούς της χάρτες.

Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών και με πολλές ομάδες προγραμματιστών να δείχνουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο project, όπως η Hipmunk, Evernote, Trulia και Zillow, η Amazon έχει ήδη κυκλοφορήσει τους νέους χάρτες της στο App Store του Kindle Fire.

Οι λειτουργίες του Amazon Maps API, προς το παρόν επικεντρώνονται σε διαδραστικούς χάρτες που επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει πανοραμική λήψη, τη μεγέθυνση μιας επιλεγμένης περιοχής στο χάρτη ή να επισημάνει την τρέχουσα θέση του.

Επίσης διαθέτει προσαρμοσμένες επικαλύψεις περιοχών που δίνουν τη δυνατότητα για επισήμανση σημείων ενδιαφέροντος όπως αξιοθέατα, τοποθεσίες γνωστών επιχειρήσεων και άλλα, με δείκτες και σύμβολα που έχει επιλέξει ο χρήστης.

Πλέον η εφαρμογή προστέθηκε στο πακέτο ανάπτυξης λογισμικού (SDK) του Amazon Mobile App, και από τις πρώτες κιόλας ημέρες η νέα υπηρεσία δείχνει ξεκάθαρα τον διαχωρισμό της από τους χάρτες της Google.

1 Comment

  1. Αν έχουν και αυτοί την ακρίβεια των Apple maps ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC