Η Apple ξεπερνάει τους ανταγωνιστές της

Η Apple ξεπερνάει τους ανταγωνιστές της
 
Πρόσφατη στατιστική έρευνα της εταιρείας Statista δείχνει πως τα οικονομικά στοιχεία του τρέχοντος έτους για την Apple είναι άκρως εντυπωσιακά, σε σημείο που ξεπερνούν ακόμα και το συνδυασμό των κερδών μεγάλων εταιριών του χώρου.

Αν και η Apple τα τελευταία δύο οικονομικά τρίμηνα δεν ικανοποίησε τις εκτιμήσεις της Wall Street, κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού έτους τα κέρδη της άγγιξαν τα 41,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα στατιστικά στοιχεία της Statista δείχνουν πως η Apple ξεπερνάει για περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια το συνδυασμό των κερδών μεγάλων εταιρειών του χώρου όπως η Microsoft, η Google, η Yahoo, το Facebook, το Amazon αλλά και το Ebay.

Επίσης τα κέρδη της είναι διπλάσια και από το άθροισμα των κερδών των μεγαλύτερων εταιριών κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών όπως η Intel, IBM, Lenovo, acier, Asus, HP και Dell (19,4 δισ.).

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1035.jpeg?w=1110

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Statista προέρχονται όλα από τις επίσημες ανακοινώσεις των εταιρειών. Η εταιρεία συγκρίνει ακόμη τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της στην αγορά των tablet και των κινητών τηλεφώνων, με τη διαφορά να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Όπως σημειώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας, πάρα τη ραγδαία αύξηση στα κέρδη της Samsung το τελευταίο έτος, ο συνδυασμός των κερδών της μαζί με τα κέρδη των RIM, HTC και Nokia που είναι οι κύριοι ανταγωνιστές της Apple στην συγκεκριμένη αγορά, μόλις που καταφέρνουν να ξεπεράσουν το ένα τέταρτο των ετήσιων κερδών της Apple.

H Statista επίσης αναφέρει ότι τα στατιστικά αποτελέσματα δημοσιεύονται εν μέσω μίας περιόδου που υπάρχει πολύ αρνητικό κλίμα σχετικά με τις μετοχές της εταιρείας τους τελευταίους δύο μήνες, κυρίως λόγο της ανακοίνωσης των πωλήσεων των iPad, που εμφανίστηκαν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της Wall Street και των αναλυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC