Η Vodafone προειδοποιεί για κακόβουλα μηνύματα

Η Vodafone προειδοποιεί για κακόβουλα μηνύματα
 
Πρόσφατα εντοπίστηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, περιπτώσεις χρηστών Internet οι οποίοι έλαβαν κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam emails), στα οποία οι αποστολείς χρησιμοποίησαν ψεύτικες διευθύνσεις της Vodafone.

Τα κακόβουλα emails μοιάζουν στο περιεχόμενο με επίσημα emails της εταιρίας, καθώς χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρίας και περιλαμβάνουν παρόμοιες διευθύνσεις και τηλέφωνα. Με τον τρόπο αυτό, οι αποστολείς προσποιούνται ότι τα emails προέρχονται από τη Vodafone.

Τα emails αυτά περιέχουν ένα επισυναπτόμενο αρχείο το οποίο περιλαμβάνει κακόβουλο λογισμικό και εάν εκτελεστεί μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή του χρήστη.

Παρότι μέχρι σήμερα, και σύμφωνα με τις αναφορές παραπόνων, δεν έχει καταγραφεί αντίστοιχο περιστατικό στην Ελλάδα, η Vodafone συνιστά σε όλη τη συνδρομητική της βάση, σε περίπτωση που λάβει κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με τα παρακάτω χαρακτηριστικά, να το διαγράψει άμεσα:

Η Διεύθυνση αποστολέα θα μπορούσε να είναι παρόμοια με:

a. mms@vodafone.de
b. mms@vodafone.co.uk

Το ύποπτο ηλεκτρονικό μήνυμα (spam – email ) θα περιέχει επισυναπτόμενο αρχείο με όνομα «Vodafone_MMS.zip» και κείμενο το οποίο θα προτρέπει το χρήστη να ανοίξει το αρχείο. Το αρχείο «Vodafone_MMS.zip» αν αποσυμπιεστεί και το επισυναπτόμενο αρχείο εκτελεστεί, θα εγκατασταθεί αυτομάτως ιός τύπου malware, ο οποίος ενδέχεται να μην εντοπιστεί από πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus). Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό μολύνει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows.

Τέλος εφόσον λάβετε κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα, πoυ να μοιάζει με τα παραπάνω (spam email) μπορείτε να ενημερώσετε το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας (Τηλ. 13830).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC