Η Wikipedia καλωσόρισε το HTML5

Η Wikipedia καλωσόρισε το HTML5
 
Η δημοφιλής ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, προχώρησε στην αναβάθμιση της multimedia δυνατοτήτων της, με την προσθήκη HTML5 video player.

Έτσι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο υλικού στο ανοιχτό πρότυπο WebM. Η διαδικασία γίνεται μέσω του Wikimedia Commons, όπου είναι εφικτό στη συνέχεια, ο καθένας να προσθέτει μεταφράσεις σε άλλες γλώσσες. Με αυτόν τον τρόπο το περιεχόμενο μπορεί να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμο από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι η διαδικασία ανεβάσματος βίντεο, δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο στο YouTube, καθώς θα πρέπει να ελέγχονται για την εγκυρότητά τους αλλά και για τυχόν παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

Η υποστήριξη HTML5 video, προέκυψε από τη συνεργασία της Wikipedia, της Google αλλά και της εταιρείας Kaltura.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1145.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC