«Κόβονται» κανάλια αυθεντικού περιεχομένου στο YouTube

«Κόβονται» κανάλια αυθεντικού περιεχομένου στο YouTube
 
Τον προηγούμενο Οκτώβριο το YouTube είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να προωθήσει βίντεο και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας μέσω συγκεκριμένων καναλιών, με το όνομα «Original Content Channels», και συνεργασιών με κορυφαίους παραγωγούς web-video.

Η υπηρεσία μάλιστα είχε επενδύσει αρχικά έως και 5 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε ένα από αυτά τα κανάλια ενώ σε ανακοίνωση της είχε αναφέρει πως σκοπός των καναλιών αυτών είναι να προσφέρει στους χρήστες «περισσότερους λόγους να επισκέπτονται ξανά και ξανά» την υπηρεσία.

Ένα χρόνο μετά, φαίνεται πως τα περισσότερα από αυτά τα κανάλια δεν πέτυχαν τον σκοπό τους και σύντομα θα «κοπούν».

Όπως συμβαίνει και στην παραδοσιακή τηλεόραση, όσα δεν πλησίασαν τις προσδοκίες της υπηρεσίας, το 60% στο σύνολο τους πρόκειται να μην λάβουν χρηματοδότηση για τον επόμενο χρόνο.

Όπως αναφέρει το AllThingsD, τα εν λόγω κανάλια που θα «κοπούν» δεν θα σβηστούν από την υπηρεσία, απλά δεν θα λάβουν περαιτέρω επενδύσεις από την Google.

Η αλήθεια είναι πως χωρίς αυθεντικό και ποιοτικό περιεχόμενο, το YouTube παραμένει απλά ένα ακόμα video portal, τίποτε παραπάνω. Σίγουρα, με τη βοήθεια εξειδικευμένων παραγωγών η υπηρεσία έχει τα φόντα να ανταγωνιστεί ακόμα και την καλωδιακή τηλεόραση, κάτι τέτοιο όμως απαιτεί χρόνο αλλά και προσπάθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC