Κορυφαίο «χριστουγεννιάτικο» gadget το iPad στις μικρές ηλικίες

Κορυφαίο «χριστουγεννιάτικο» gadget το iPad στις μικρές ηλικίες
 
Ξεπερνώντας τα κάποτε «παραδοσιακά» χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως συμβατικά παιχνίδια, κονσόλες και υπολογιστές, φαίνεται πως τα σύγχρονα παιδιά προτιμούν τα gadgets της Apple και κυρίως το iPad.

Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Nielsen σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών στις ΗΠΑ. Στην ερώτηση για το τι θα ήθελαν σαν δώρο την περίοδο των εορτών, το 48% των παιδιών απάντησαν το iPad το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους, με το Wii U και το iPod Touch να ακολουθούν.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που το tablet της Apple βρίσκεται πρώτο στην λίστα. Από το 2010 το iPad έχει ξεπεράσει τους υπολογιστές και τις κονσόλες ενώ βέβαια για πρώτη φορά φέτος η λίστα περιλαμβάνει το iPad Mini, το οποίο βρέθηκε στην τρίτη θέση μαζί με το iPod Touch.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Nintendo Wii U, η κονσόλα της Nintendo που κυκλοφόρησε το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήρθε δεύτερη, με 39% των παιδιών να επιθυμούν να την αποκτήσουν, σημειώνοντας άνοδο 11% από το αντίστοιχο ποσοστό της προηγούμενης έκδοσης της κονσόλας. Στην μέση περίπου της λίστας βρίσκονται ακόμα άλλες παιχνιδοκονσόλες, όπως το Playstation 3, το Xbox 360 και τα Nintendo DS/3DS.

Εκτός από την ηλικιακή ομάδα των 6 έως 12 ετών, η Nielsen διεξήγαγε μια ακόμα δημοσκόπηση στις ηλικίες άνω των 13 ετών, όπου και πάλι το iPad βρέθηκε στην κορυφή με 21%, σημειώνοντας όμως πτώση τριών μονάδων από πέρσι.

«Ενισχύοντας την άποψη πως η αγορά των tablet θα πρέπει να παρακολουθείται, συσκευές που δεν κατασκευάζει η Apple, με επικεφαλής τα Amazon Kindle Fire και τα προϊόντα της σειράς Samsung Galaxy αποδείχθηκαν όσο επιθυμητά όσο το iPad μεταξύ εφήβων και ενηλίκων» δήλωσε η εταιρεία για να συμπληρώσει πως «την ίδια στιγμή τα e-readers σημείωσαν μικρή πτώση».

Η Nielsen είπε ακόμα πως στην δημοσκόπηση έλαβαν μέρος συνολικά 3.000 παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Οι συνεντεύξεις «διεξήχθησαν ως ζεύγη, με έναν γονέα να συνοδεύει τα παιδιά για όλη τη διάρκεια της έρευνας».

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_107.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC