Κρυπτογραφούνται οι φορητοί υπολογιστές της NASA

Κρυπτογραφούνται οι φορητοί υπολογιστές της NASA
 
Εντολή να κρυπτογραφηθούν όλα τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται στους φορητούς υπολογιστές του οργανισμού έδωσε η Διαστημική Υπηρεσία μετά την κλοπή μιας συσκευής στις 31 Οκτωβρίου.

Ο φορητός υπολογιστής καθώς και απόρρητα έγγραφα της NASA εκλάπησαν από κλειδωμένο αυτοκίνητο υπαλλήλου του οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

Παρότι το μηχάνημα είχε σύστημα προστασίας κωδικών, η NASA θεωρεί ότι εάν πέσει στα χέρια hacker, είναι δυνατόν να παρακαμφθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας και να αποκαλυφθούν όλες οι μη κρυπτογραφημένες πληροφορίες που περιέχονται στον φορητό υπολογιστή.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο της απώλειας μηχανημάτων με «απόρρητα» στοιχεία έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κρυπτογράφησης των φορητών υπολογιστών της NASA, το προσωπικό του οργανισμού απαγορεύεται να μεταφέρει εκτός των εγκαταστάσεων οποιοδήποτε «ευαίσθητο» υλικό και περιεχόμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC