Κυβερνοεπίθεση σε μεγάλες ιστοσελίδες από Πακιστανούς

Κυβερνοεπίθεση σε μεγάλες ιστοσελίδες από Πακιστανούς
 
Χάκερς από το Πακιστάν επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες των Google, Apple, e-Bay, Yahoo αλλά και πολλών ακόμη διαδικτυακών πυλών, που συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς στον κόσμο.

Οι δράστες εκμεταλλεύθηκαν κενό ασφαλείας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις- όπως .com.pk, .org.pk. και .pk- που χρησιμοποιούν για το Πακιστάν οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες, κατευθύνοντας τους επισκέπτες σε άλλο ιστότοπο. Σε αυτόν τον ιστότοπο εμφανιζόταν το μήνυμα «το Πακιστάν είναι κάτω» και στην οθόνη φαίνονταν δύο πιγκουίνοι να περπατούν πάνω σε μια γέφυρα.

Σύμφωνα με το BBC, οι δημοφιλείς ιστοσελίδες δεν είχαν παραβιαστεί, αλλά η επίθεση οδήγησε αναγκαστικά σε προσωρινή διακοπή υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google, το Gmail.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC