Μέχρι το 2023 θα υποστηρίζονται τα Windows 8

Μέχρι το 2023 θα υποστηρίζονται τα Windows 8
 
Τα Windows 8 μπορεί να κυκλοφόρησαν μόλις τον προηγούμενο μήνα, η Microsoft όμως ήδη σκέφτεται τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της αναφορικά με τη διάρκεια υποστήριξης που θα προσφέρει στο νέο της λειτουργικό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η βασική υποστήριξη του νέου λειτουργικού της θα λήξει στις 9 Ιανουαρίου του 2018, ενώ θα συνεχίσει να παρέχει εκτεταμένη υποστήριξη μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2023, δηλαδή σχεδόν 10 χρόνια από σήμερα.

Ταυτόχρονα τα Windows RT, το λειτουργικό της εταιρείας για tablets, θα υποστηρίζονται μέχρι τις 11 Απριλίου του 2017, χωρίς όμως η εταιρεία να ανακοινώνει αν σκοπεύει να προσφέρει και σε αυτό εκτεταμένη υποστήριξη.

Το ίδιο χρονοδιάγραμμα ισχύει και για τις εκδόσεις Office Home και Student 2013 RT, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στα επίσημα support forum της.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1011.png?w=1110

Συγκριτικά, η επίσημη βασική υποστήριξη της έκδοσης XP έληξε το 2009 και η εκτεταμένη πρόκειται να σταματήσει επίσημα το 2014, 13 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της.

Παράλληλα η Microsoft ανέφερε πως ήδη έχει ξεκινήσει να εργάζεται στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού της, τα Windows 9, χωρίς βέβαια να δίνει ακόμα κάποια ενδεικτική ημερομηνία κυκλοφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC