Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για το iPhone 5

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για το iPhone 5
 
Ευχάριστα νέα για όσους περιμένουν να αγοράσουν το iPhone 5 στην περίοδο των εορτών. Για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, η διαθεσιμότητα της συσκευής έχει βελτιωθεί αισθητά.

Ο αναλυτής της Piper Jeffrey, Gene Munster και η ομάδα του παρατηρούν στενά τη διαθεσιμότητα του iPhone 5 σε 100 καταστήματα της Apple στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσφατα αποκάλυψαν πως ο αριθμός των αποθεμάτων τους έχει βελτιωθεί δραματικά.

Συγκεκριμένα είπε πως «χτες το βράδυ, ο έλεγχος μας έδειξε πως το 92% των Apple Stores διέθετε απόθεμα της Sprint, το 82% απόθεμα της AT&T και το 72% απόθεμα της Verizon».

Ταυτόχρονα, η αναμονή για την αγορά του τηλεφώνου που αρχική έφτανε ακόμα και τις τέσσερις εβδομάδες, σταδιακά μειώθηκε στις τρεις και σήμερα, σχεδόν δυο μήνες μετά την κυκλοφορία του, βρίσκεται στις δυο εβδομάδες.

Το γεγονός αυτό πάντως δεν είναι ευχάριστο μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για την ίδια την εταιρεία, καθώς Munster υποστηρίζει πως η εταιρεία φτάνει σιγά-σιγά στο σημείο που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση των καταναλωτών.

Εξηγεί πως οι καταναλωτές της Apple, η οποία υπολογίζει να πουλήσει 45 εκατομμύρια iPhone 5 στο τρίμηνο του Δεκεμβρίου, θα μπορούν όσο πλησιάζουμε στις γιορτές να αποκτήσουν τη συσκευή με αναμονή που δεν θα ξεπερνά τις δυο εβδομάδες.

Μπορεί ο Munster να αναφέρεται μόνο στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως η μειωμένη αναμονή σύντομα αναμένεται να εμφανιστεί και στις υπόλοιπες αγορές.

Στη χώρα μας βέβαια η πρώτη «παρτίδα» iPhone 5 είχε ξεπουλήσει άμεσα αφού τα καταστήματα είχαν φέρει πολύ λίγα κομμάτια. Η επόμενη παραλαβή αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του μήνα, πράγμα που σημαίνει πως δύσκολα ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC