Νέα προβλήματα στη γραμμή παραγωγής της Apple

Νέα προβλήματα στη γραμμή παραγωγής της Apple
 
Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στη γραμμή παραγωγής της Apple. Μετά από τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του iPhone 5, αλλά και του iPad Mini, για το οποίο η εταιρεία φημολογείται πως αναγκάστηκε να αναβάλλει την παρουσίασή του, πρόβλημα αναμένεται να παρουσιαστεί και στη συνέχεια, τόσο στην παραγωγή του iPad Mini, όσο και των νέων iMac.

Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα DigiTimes, επικαλούμενη πηγές στη βιομηχανία, οι κατασκευαστές panel οθονών για το νέο tablet της Apple παρουσιάζουν αισθητά μειωμένη παραγωγή, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρείες που κατασκευάζουν τις μονάδες backlight των οθονών αντιμετωπίζουν περιορισμένη διαθεσιμότητα στις προμήθειες τους.

Οι πηγές προβλέπουν πως τα δυο αυτά ζητήματα θα επηρεάσουν αισθητά τον αριθμό συσκευών iPad Mini που θα κυκλοφορήσουν φέτος, ενώ ήδη το ποσοστό απόδοσης της AU Optronics λόγω της μειωμένης παραγωγής έχει ήδη πέσει περίπου στο 22%, από τον αρχικό στόχο του 40%.

Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει 10 εκατομμύρια iPad Mini μέχρι το τέλος του έτους, όμως με τα προβλήματα αυτά ο αριθμός δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια.

Την ίδια στιγμή καθυστερήσεις αναμένεται να παρατηρηθούν και στην κυκλοφορία των νέων μοντέλων iMac. Μια νέα διαδικασία παραγωγής της LG Display, η οποία θα της επέτρεπε τη μαζική παραγωγή εξαρτημάτων για iMac προς το παρόν αποδίδει περιορισμένο αριθμό εξαρτημάτων, κάτι που θα οδηγήσει στην καθυστέρηση των πρώτων αποστολών και θα επηρεάσει σημαντικά τη διαθεσιμότητα τους.

Η παραγωγή θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα από τις αρχές του νέου έτους, όταν οι προμηθευτές θα είναι σε θέση να αυξήσουν την παραγωγή.

Έτσι η Apple αναμένεται να πετύχει τους στόχους της, όσον αφορά τις αποστολές και πωλήσεις των συσκευών της, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC