Νέος κινητήρας για ταξίδια στο διάστημα

Νέος κινητήρας για ταξίδια στο διάστημα
 
Ένα βήμα πιο κοντά στα ταξίδια πολιτών στο διάστημα μας φέρνει μία βρετανική εταιρεία η οποία σχεδίασε έναν κινητήρα, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σκάφη που μπορούν να φτάσουν μέχρι το διάστημα.

Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος δηλώνει ικανοποιημένη από τις δοκιμές που απαιτούνται για την ανάπτυξη του κινητήρα που ονομάζεται Sabre.

Σύμφωνα με τη Reaction Engines που εδρεύει στο Oxfordshire ο κινητήρας χρησιμοποιεί έναν εναλλάκτη που ψύχει τον αέρα από τους 1.000 στους -150 βαθμούς Κελσίου σε ένα εκατοστό του δευτερολέπτου (έξι φορές ταχύτερα από το άνοιγμα-κλείσιμο των ματιών). Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να έχει μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με τους σημερινούς κινητήρες χωρίς να απειλείται από διάλυση ή υπερθέρμανση.

Ο νέος κινητήρας που αναμένεται να χρησιμοποιείται στο Skylon, θα επιτρέπει στο τζετ που βλέπετε στην τέταρτη φωτογραφία να φτάνει σε ύψος 25 χιλιομέτρων με ταχύτητα Mach 5 (πενταπλάσια από την ταχύτητα του ήχου).

Το Sabre θα χρησιμοποιεί υδρογόνο ως καύσιμο και έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιείται ως στροβιλοκινητήρας στην ατμόσφαιρα και ως πυραυλοκινητήρας στα στρώματα πάνω από αυτή.

Σύμφωνα με την ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) ο συγκεκριμένος κινητήρας θα μπορούσε ακόμη να χρησιμοποιηθεί ώστε να σταλούν και δορυφόροι στο διάστημα με μικρότερο κόστος σε σχέση με σήμερα.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1050.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_11107.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1255.jpeg?w=1110

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1329.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC