Ο πόλεμος των browsers

Ο πόλεμος των browsers
 
Οι θεωρούμενοι «γκουρού» της τεχνολογίας συχνά εκφράζουν την αντίθεσή τους στη χρήση του Internet Explorer. Αντίθετα, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνιστούν η πλοήγηση στον Ιστό να γίνεται μέσω του Firefox, ή και κάποιου άλλου browser.

Ωστόσο μια νέα έρευνα της εταιρεία New Relic, έρχεται να διαψεύσει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Και αυτό γιατί, ο ταχύτερος φυλλομετρητής για Windows είναι ο Internet Explorer 10, όπως υποστηρίζει. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει σχεδιαστεί από τη Microsoft ειδικά για χρήση στο περιβάλλον των Windows 8.

Για την έρευνα, η εταιρεία καταγράφει την απόδοση σε 40 δισ. θεάσεις σελίδων (page views) κάθε μήνα, από διάφορα λειτουργικά συστήματα. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά, προχώρησε σε ανάλυση προκειμένου να διαπιστώσει ποιος είναι ο ταχύτερος φυλλομετρητής σε κάθε λειτουργικό.

Για τα Windows, «νικητής» αναδείχθηκε, όπως είπαμε, ο Internet Explorer 10. Σε μικρή απόσταση από αυτόν, βρίσκεται η προηγούμενη έκδοση του browser, Internet Explorer 9, ενώ ακολουθεί ο Firefox 15.

Για Mac, ταχύτερος αναδεικνύεται ο Chrome 19, τον οποίο ακολουθούν παλαιότερες εκδόσεις του. Το περίεργο είναι ότι στη λίστα δεν εμφανίζεται πουθενά ο Safari!

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας…

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1133.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC