Οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο το Διαδίκτυο

Οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο το Διαδίκτυο
 
Οι άνδρες στην Κύπρο φαίνεται πως χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο κατά αρκετά υψηλότερο ποσοστό από τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι άνδρες έχουν ποσοστό 61,1% και οι γυναίκες 54,8, σύμφωνα με την έρευνα «Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα Νοικοκυριά 2012».

Σημαντικό, σύμφωνα με την έρευνα, είναι και το ποσοστό των ανθρώπων που είναι εγγεγραμμένοι και χρησιμοποιούν υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το twitter κ.ά. (61,2% των προσώπων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο).

Η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των νοικοκυριών που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά το 2012 ανήλθε στο 70%, από 63,9% το 2011. Η συλλογή των στοιχείων της έρευνας έγινε με προσωπικές συνεντεύξεις και η κάλυψη ήταν παγκύπρια. Η περίοδος αναφοράς της έρευνας ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2012 και κάλυψε 1.806 νοικοκυριά και 3.916 πρόσωπα ηλικίας 16 – 74 ετών.

Η ευρυζωνική σύνδεση αποτελεί πλέον τον κυριότερο τρόπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, αφού χρησιμοποιείται σχεδόν από όλα τα νοικοκυριά (97,9%). Το 16,2% των νοικοκυριών έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω κινητής σύνδεσης (μέσω κινητού τηλεφώνου/κάρτας/USB).

Το 90,6% των νοικοκυριών με εξαρτώμενα παιδιά διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ στα νοικοκυριά όπου δεν υπάρχει εξαρτώμενο παιδί, το ποσοστό είναι αρκετά χαμηλότερο, 59,2%.

Πιο συχνοί χρήστες του Διαδικτύου είναι πρόσωπα ηλικίας 16-24 ετών (89,2%) και οι μαθητές/φοιτητές (96,0%). Το ποσοστό αυτό μειώνεται σημαντικά με την αύξηση της ηλικίας καθώς μόλις 16,4% των ατόμων ηλικίας 65-74 χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Οι άντρες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο πιο συχνά από τις γυναίκες με ποσοστό 61,1% και 54,8% αντίστοιχα.

Οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες στο διαδίκτυο είναι η αναζήτηση πληροφοριών για αγαθά ή υπηρεσίες και η αποστολή/λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (90,6% και 75,6% επί των ατόμων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο αντίστοιχα).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC