Οι καινοτόμες οθόνες της Japan Display

Οι καινοτόμες οθόνες της Japan Display
 
Εάν θεωρείται πως το iPhone 5 είναι αρκετά λεπτό, τότε σίγουρα οι νέες οθόνες που παρουσίασε η εταιρεία Japan Display θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη.

Η ιαπωνική εταιρεία, η οποία αποτελεί συνένωση των τμημάτων παραγωγής οθονών των Sony, Toshiba και Hitachi, παρουσίασε τρία προσχέδια οθονών με όνομα «οχήματα καινοτομίας» (Innovation Vehicles), το πάχος των οποίων δεν ξεπερνά το 1,5 χιλιοστό.

Η μικρότερη από αυτές τις οθόνες, με διαγώνιο πέντε ιντσών, ανάλυση FullHD, πυκνότητα εικονοστοιχείων 438ppi και πάχους ενός χιλιοστού στις άκρες της προορίζεται για χρήση σε smartphones ενώ η δεύτερη, μεγέθους επτά ιντσών με ανάλυση 2560×1600, πυκνότητα 431ppi και πάχος 1.5 χιλιοστών στα άκρα της θα χρησιμοποιείται σε συσκευές tablet.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία τόσο λεπτών συσκευών στο μέλλον, απλά πως με τη χρήση των οθονών αυτών το πάχος των μελλοντικών smartphones και tablets αναμένεται να γίνει ακόμα μικρότερο.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1182.jpeg?w=1110

Ταυτόχρονα η εταιρεία παρουσίασε μια ακόμα οθόνη με διαγώνιο 12,2 ιντσών και ανάλυση 920×720, κυρτό σχεδιασμό και στρογγυλεμένες γωνίες η οποία όπως αναφέρει προορίζεται για χρήση ως πίνακα οργάνων σε οχήματα.

Για να καταφέρει να δημιουργήσει τόσο λεπτές συσκευές, η εταιρεία χρησιμοποίησε την τεχνολογία Pixel Eyes, τοποθετώντας το panel αφής μέσα στην οθόνη, εξαλείφοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος του όγκου της.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1242.jpeg?w=1110

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της ομάδας, Kazunori Yamaguchi, «το panel αφής είναι ενσωματωμένο και δεν συνδέεται εξωτερικά, πράγμα που κάνει εύκολη την κατασκευή μιας τόσο λεπτής οθόνης».

Παράλληλα όμως εξήγησε πως «μια τόσο λεπτή οθόνη είναι ταυτόχρονα πολύ πιο ευαίσθητη, έτσι χρησιμοποιούμε στυλό για τον σχεδιασμό επάνω σε αυτή. Προς το παρόν η χρήση των δακτύλων αποτελεί τον κανόνα, αλλά θα θέλαμε στο μέλλον να παρέχουμε την δυνατότητα χρήσης στυλό».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1323.jpeg?w=1110

Η χρήση της τεχνολογίας WhiteMagic της Sony επιτρέπει επίσης τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χρησιμοποιώντας pixel άσπρου χρώματος πέρα από κόκκινο, πράσινο και μπλε.

Έτσι όχι μόνο μειώνεται κατά περίπου 40% η κατανάλωση ενέργειας, αλλά σύμφωνα με τη Sony, η τεχνολογία επιτρέπει την εύκολη ανάγνωση της οθόνης σε εξωτερικούς χώρους και περιβάλλον με υψηλό φωτισμό.

Η Japan Display δεν έχει ακόμα κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εμπορική κυκλοφορία των νέων panel της, ελπίζει όμως να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή τους μέσα στο 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC