Οι πρώτες φήμες για το iPad Mini 2

Οι πρώτες φήμες για το iPad Mini 2
 
Μπορεί το iPad Mini να μην έχει ακόμα συμπληρώσει ούτε ένα μήνα κυκλοφορίας στα καταστήματα, ήδη όμως κάποιοι κατασκευαστές προετοιμάζονται για τη δεύτερη γενιά της συσκευής, σύμφωνα τουλάχιστον με πηγές του Donews από την Κίνα.

Συγκεκριμένα οι φήμες αναφέρουν πως η κατασκευάστρια AU Optronics ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μιας οθόνης διαγωνίου 7,9 ιντσών και ανάλυσης 2048×1536 μέχρι το δεύτερο μισό του 2013.

Η ανάλυση αυτή σημαίνει πως η νέα συσκευή, όταν κυκλοφορήσει, θα διαθέτει πυκνότητα εικονοστοιχείων στα 324ppi, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 264ppi του iPad τέταρτης γενιάς.

Το ζήτημα είναι γιατί η Apple δεν χρησιμοποίησε την οθόνη αυτή στο πρώτο Mini. Γνωρίζουμε ήδη πως ήθελε να διατηρήσει χαμηλή την τιμή της συσκευής, και μια οθόνη Retina θα ανέβαζε αρκετά το κόστος της.

Από την άλλη όμως, τα παράπονα της πλειοψηφίας των καταναλωτών έχουν να κάνουν με την ανάλυση και την ποιότητα της οθόνης.

Παράλληλα με οθόνη Retina όμως, η συσκευή θα χρειάζεται και πιο δυνατό επεξεργαστή προκειμένου να υποστηρίξει τέτοια ανάλυση, ίσως τον Α6Χ, γεγονός που αναμένεται να ανεβάσει αρκετά την τιμή του Mini δεύτερης γενιάς, όταν αυτό κυκλοφορήσει.

Ακόμα και αν οι συγκεκριμένες φήμες δεν αληθεύουν, το σίγουρο είναι πως η εταιρεία θέλει να προσφέρει στους καταναλωτές της μια τέτοια συσκευή. Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα το κάνει, αλλά πότε.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η κίνηση της να «αποσύρει» το iPad 3 λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία για το iPad τέταρτης γενιάς προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στους καταναλωτές, πράγμα που σημαίνει πως δύσκολα θα δούμε το διάδοχο του Mini πριν από το φθινόπωρο του 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC