Ομάδα δικηγόρων σκοπεύει να μηνύσει τη Microsoft

Ομάδα δικηγόρων σκοπεύει να μηνύσει τη Microsoft
 
Ένας δικηγόρος από την Καλιφόρνια αποφάσισε να μηνύσει τη Microsoft για ψευδή διαφήμιση και για αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, αφού διαπίστωσε ότι από τα 32GB αποθηκευτικού χώρου που διαθέτει το tablet, η χρησιμοποιήσιμη μνήμη είναι μόνο η μισή.

Συγκεκριμένα, ο Andrew Sokolowski, δικηγόρος στο επάγγελμα, αγόρασε τη συσκευή και αφού τη «γέμισε» με μουσική και έγγραφα ανακάλυψε πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο τα 16GB.

Αποφάσισε λοιπόν με την ομάδα δικηγόρων του να μηνύσει την εταιρεία, ελπίζοντας πως θα αλλάξει τον τρόπο που διαφημίζει την εσωτερική μνήμη του Surface.

Σύμφωνα με ένα δικηγόρο της ομάδας, η αγωγή αποσκοπεί «στην προστασία των καταναλωτών καθώς οδεύουμε προς την περίοδο των εορτών». Τονίζει επίσης πως ο Sokolowski δεν διεκδικεί αποζημίωση από την Microsoft, αλλά θέλει να του επιστραφούν τα χρήματα της αγοράς του Surface.

Η ίδια η εταιρεία διαφημίζει πως το Surface διαθέτει 32GB χώρου, στην πραγματικότητα όμως τα Windows RT, το Office και διάφορες άλλες εφαρμογές που εγκαθιστά η εταιρεία σε αυτό καταλαμβάνουν περίπου το μισό χώρο.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως η εταιρεία έχει «κρύψει» τόσο καλά αυτήν την πληροφορία που «θα πρέπει να ψάξετε για αυτήν συγκεκριμένα, αλλιώς δεν θα την βρείτε ποτέ».

Την ίδια στιγμή όμως η εταιρεία τονίζει πως έχει ξεκαθαρίσει το όλο θέμα σχετικά με την χωρητικότητα του Surface, ενώ η δυνατότητα χρήσης μιας κάρτας microSD ή ενός εξωτερικού δίσκου για την επέκταση της μνήμης λύνει το πρόβλημα της χωρητικότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, η αγωγή ακούγεται αρκετά «ευκαιριακή» και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά η ομάδα του Sokolowski θα καταφέρει να κάνει τη Microsoft να αλλάξει τον τρόπο που διαφημίζει τα προϊόντα της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC