Προσοχή: σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας στο Skype

Προσοχή: σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας στο Skype

Ρώσοι hackers ανακάλυψαν ένα εξαιρετικά σοβαρό κενό ασφαλείας στη διαδικασία ανάκτησης κωδικού στο Skype, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους να αποκτήσουν τον έλεγχο του λογαριασμού τού χρήστη.

 

Το μόνο που απαιτείται, είναι το username και η διεύθυνση email με την οποία έγινε εγγραφή στην υπηρεσία. Με αυτά τα στοιχεία, οι γνώστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό και βεβαίως, να… τον κάνουν δικό τους, αλλάζοντας το password.

 

Από τη Skype, ανακοίνωσαν πως αφού έλαβαν γνώση του θέματος, για λόγους προστασίας των χρηστών απενεργοποίησαν προσωρινά τη διαδικασία αλλαγής κωδικού (password reset), ενώ ταυτόχρονα εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος.

 

Εάν παρόλα αυτά ανησυχείτε, κάντε μια απλή κίνηση για να προστατευθείτε: αλλάξτε την email διεύθυνση με την οποία κάνατε εγγραφή στην υπηρεσία με μία άλλη.

 

Το συμβάν έρχεται να δώσει αρνητική δημοσιότητα στο Skype, λίγες μόνο ημέρες μετά την είδηση πως η Microsoft σκοπεύει να αποσύρει τον Windows Live Messenger  για χάρη του.

 

Update

Πριν από λίγα λεπτά, η Skype ανακοίνωσε πως διόρθωσε το πρόβλημα και πως επικοινωνούν “με έναν μικρό αριθμό χρηστών που μπορεί να έχουν επηρεαστεί”, ώστε να τους παράσχουν βοήθεια.

 

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC