Πρώτο σε πωλήσεις το Samsung Galaxy SIII

Πρώτο σε πωλήσεις το Samsung Galaxy SIII
 
Μια νέα έκθεση της Strategy Analytics αποκαλύπτει πως το Galaxy SIII ξεπέρασε το iPhone 4S σε πωλήσεις, τουλάχιστον για το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Τα στοιχεία δείχνουν πως το SIII σημείωσε συνολικά 18 εκατομμύρια πωλήσεις για τη συγκεκριμένη περίοδο, αισθητά περισσότερες από τις 16,2 εκατομμύρια πωλήσεις του iPhone 4S.

Μικρή αλλά σημαντική διαφορά παρουσιάζεται και στο μερίδιο της αγοράς που καταλαμβάνουν οι δυο συσκευές, με την ναυαρχίδα της Samsung να κατέχει το 10,7%, έναντι του 9,7% του iPhone.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του 4S επηρεάστηκαν σημαντικά από την κυκλοφορία του iPhone 5 μέσα στο τέλος της ίδιας περιόδου.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1116.png?w=1110

Το νεότερο smartphone της Apple πούλησε 6 εκατομμύρια συσκευές και αύξησε το μερίδιο του στο 3,6% σε μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη της διάθεσής του.

Αυτό σημαίνει πως η πρωτιά της Samsung δεν θα διατηρηθεί για αρκετό καιρό. Οι πωλήσεις του SIII εξακολουθούν να αυξάνονται, με τη συσκευή να έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια μονάδες στους τελευταίους δυο μήνες και πάνω από 30 εκατομμύρια από τη στιγμή της κυκλοφορίας του.

Δεν θα ήταν παράξενο όμως αν δούμε τις πωλήσεις του iPhone 5 να εκτοξεύονται με τον ίδιο θεαματικό ρυθμό, ειδικά αν ξεπεραστούν τα προβλήματα στην γραμμή παραγωγής της Apple.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λίγο μετά την κυκλοφορία του SIII αυτό είχε σημειώσει μόλις 5,4 εκατομμύρια πωλήσεις.

«Περιμένουμε το iPhone 5 να ξεπεράσει σε πωλήσεις το Samsung Galaxy S3 μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2012» είπε ο Neil Mawston, εκτελεστικός διευθυντής της Strategy Analytics, «και η Apple να επανακτήσει σύντομα τον τίτλο του πιο δημοφιλή κατασκευαστή smartphone».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC