Σημαντική διάκριση για την εφαρμογή «Google Now»

Σημαντική διάκριση για την εφαρμογή «Google Now»
 
Σίγουρα το Google Now είναι ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά του Android, έστω και αν ενσωματώνεται μόνο στις τελευταίες εκδόσεις του.

Πέρα από τις διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει από καταναλωτές αλλά και επαγγελματίες, η υπηρεσία της Google πρόσφατα έλαβε μια ακόμα διάκριση αφού η ιστοσελίδα του περιοδικού Popular Science του απένειμε το βραβείο της «καινοτομίας της χρονιάς».

«Μέχρι τώρα, εσείς λέτε στις συσκευές σας τί να κάνουν. Τώρα, οι συσκευές είναι αυτές που σας καθοδηγούν» λέει ο Jacob Ward, συντάκτης του Popular Science. «Είναι πραγματικά ο πρώτος εικονικός βοηθός που μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες σας».

Η εφαρμογή συλλέγει πληροφορίες από τις συνήθειες σας, «μαθαίνοντας» έτσι πώς χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας. Καταγράφει τις αναζητήσεις σας, το ημερολόγιο σας, τις διαδρομές σας ακόμα και τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε πιο συχνά.

Βάσει αυτών αντλεί πληροφορίες από το διαδίκτυο για τα στοιχεία που συλλέγει και σας ενημερώνει για οποιοδήποτε γεγονός σας ενδιαφέρει, όπως αν σκόραρε η αγαπημένη σας ομάδα, αν θα βρείτε μποτιλιάρισμα στον δρόμο, ακόμα και αν θα πρέπει να αλλάξετε τη διαδρομή σας λόγω καιρού.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1018.jpeg?w=1110

«Τα προγράμματα φωνητικής αναζήτησης όπως το Siri φαίνονται ξεπερασμένα σε σύγκριση με αυτό» καταλήγει ο Ward. «Τώρα δεν βγάζετε το κινητό σας όταν έχετε μια ιδέα. Βγάζετε αυτό [σσ.το Google Now] όταν έχετε μια ιδέα».

Προηγούμενοι νικητές του αντίστοιχου βραβείου της χρονιάς ήταν ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων, το γνωστό rover Curiosity καθώς και το Toyota Prius.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1018.jpeg?w=1110

Φέτος, στην κατηγορία του software αναφέρθηκαν επίσης το IntoNow, μια υπηρεσία της Yahoo που ανακαλύπτει ποιο πρόγραμμα ή ποια τηλεοπτική σειρά βλέπετε (σαν το Shazam ή το SoundHound στην μουσική) καθώς και το λειτουργικό της Microsoft, Windows 8.

Μάλιστα φαίνεται πως το Google Now έχει πολλά ακόμα να δώσει. Η εξέλιξη του τους τελευταίους έξι μήνες από την διάθεση του είναι διαρκής και όπως όλα δείχνουν, οι μέχρι τώρα δυνατότητες του είναι απλά η αρχή.

Η εφαρμογή εμπλουτίζεται συνέχεια με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, όπως δημόσιες προειδοποιήσεις ασφαλείας, για έκτακτα συμβάντα ή καιρικά φαινόμενα καθώς και πιο απλά εργαλεία, όπως αθλητικές ενημερώσεις και βηματόμετρο.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1247.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC