Σώστε την υπόληψή σας στα social media

Σώστε την υπόληψή σας στα social media
 
Μιας και η παρουσία μας στα social media είναι πλέον «εκ των ων ουκ άνευ», καλό είναι να ξέρουμε πώς θα αποφύγουμε την online γελοιοποίησή μας, πώς θα διατηρήσουμε τους φίλους μας και πώς θα αποκτήσουμε καινούργιο «κοινό». Η «συνταγή» για μία καλή διαδικτυακή φήμη αποτελείται από πέντε συστατικά.

Αποφύγετε τα βαρετά post

Μην αναπαράγετε ό,τι έχουν γράψει (με επιτυχία) άλλοι. Όσο καλό κι αν είναι ένα ρητό, ένα τραγούδι ή ένα κείμενο δεν έχει νόημα να το ανεβάζετε «ξερό». Συνοδέψτε το από ένα δικό σας σχόλιο, δώστε τη δική σας νότα. Η προσωπικότητά σας έχει σημασία.

Μην τσακώνεστε

Τα social media δεν είναι χώρος για να λύνετε τις διαφορές σας. Για την ακρίβεια, είναι ένας δημόσιος χώρος. Αν τσακώνεστε στα social media, είναι σαν να τσακώνεστε στο πεζοδρόμιο, μεγαλοφώνως και με πολυπληθές κοινό. Θέλετε κάτι τέτοιο;

Προωθήστε τη δουλειά των άλλων

Όταν βλέπετε κάτι που σας αρέσει προωθήστε το. Θα δώσετε μεγάλη χαρά σε φίλους και συναδέλφους αν δείξετε με αυτόν τον τρόπο την εκτίμησή σας για τη δουλειά τους. Και έτσι θα είναι πιο πιθανό να κάνουν και εκείνοι το ίδιο για τη δική σας δουλειά.

Απαντήστε στα σχόλια των αναγνωστών σας

Αυτό το κομμάτι είναι πολύ σημαντικό. Αν δεν απαντάτε στα σχόλια ή στις ερωτήσεις των αναγνωστών σας είναι σαν να αγνοείτε έναν συνομιλητή που βρίσκεται μπροστά σας. Θα το κάνατε ποτέ αυτό; Φυσικά δεν είναι δυνατόν να απαντάτε πάντα και σε όλους. Αλλά φροντίστε να δείξετε ανταπόκριση στους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει χρόνο για να διαβάσουν αυτά που έχετε «ποστάρει».

Προσοχή στις φωτογραφίες σας!

Οι φωτογραφίες στα social media είναι παγίδες. Μια φωτογραφία μπορεί να καταστρέψει μονομιάς το προφίλ που προσπαθούσατε να χτίσετε για καιρό. Δεν είναι κακό να ζητήσετε από τους φίλους σας να μην σας κάνουν tag σε φωτογραφίες που μπορεί να σας βλάψουν. Αν δεν σας ακούσουν… μάλλον δεν είναι φίλοι σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC