Συνελήφθη ιδιοκτήτης ιστοσελίδας για παράνομη διάθεση ψηφιακών αρχείων

Συνελήφθη ιδιοκτήτης ιστοσελίδας για παράνομη διάθεση ψηφιακών αρχείων
 
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η ιστοσελίδα παρείχε τη δυνατότητα στα μέλη της να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, βιβλία, κ.λπ.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη στη Καβάλα, 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης και διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αναλυτικότερα, εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» κατήγγειλε στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι η ιστοσελίδα www.greekstars.co, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες – μέλη, να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αριθμεί χιλιάδες μέλη, ενώ τα αρχεία της περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.

Από την διεξοδική ψηφιακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι ο 53χρονος ημεδαπός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε ψηφιακή διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου του τύπου smartphone, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος διαχειριζόταν την επίμαχη ιστοσελίδα. Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και απεστάλη για εξέταση στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC