Τα ΗΑΕ απαγορεύουν την κριτική της κυβέρνησης στο διαδίκτυο

Τα ΗΑΕ απαγορεύουν την κριτική της κυβέρνησης στο διαδίκτυο
 
Νέοι νόμοι που εισήχθησαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυτήν την εβδομάδα απαγορεύουν στους χρήστες του διαδικτύου να επικρίνουν την κυβέρνηση και να οργάνωναν online διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο WAM, οι νέοι νόμοι απαγορεύουν ρητά στους χρήστες να δημοσιεύουν υλικό που θα «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους και τα συμφέροντά του», συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε σχολίου που απαιτεί αλλαγή του καθεστώτος ή χλευάζει τους εθνικούς ηγέτες.

Ο πρόεδρος της χώρας, Σεΐχης Khalifa bin Zayed al-Nahayan ανακοίνωσε τις αλλαγές σε διάταγμα που εκδόθηκε την Δευτέρα, αναφερόμενος στις αλλαγές ως τροποποιήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας για το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Η νέα τροπολογία θέτει εκτός νόμου ένα ευρύτερο φάσμα παράνομων δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο, όπως την χρήση του για πορνεία και την εμπορία ανθρώπων, περιλαμβάνει όμως και για την κριτική των πολιτικών αρχηγών, τον χλευασμό της σημαίας και των εθνικών συμβόλων, ενώ ο νόμος τιμωρεί όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να επικρίνουν τα Ισλάμ αλλά και για να οργανώσουν διαδηλώσεις χωρίς άδεια.

Αν και τα ΗΑΕ δεν επηρεάστηκαν από τις διαμαρτυρίες στην Μέση Ανατολή που έλαβαν χώρα το 2011, αρκετοί υποστηρίζουν πως από τότε η στάση της χώρας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει επιδεινωθεί. Οι τροποποιήσεις αυτές πραγματοποιούνται λίγες μόλις ημέρες αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε επίσημα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC