Τα Windows 8 φτάνουν στο 1% μερίδιο στα desktop λειτουργικά

Τα Windows 8 φτάνουν στο 1% μερίδιο στα desktop λειτουργικά

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία τής NetApplications, για την εβδομάδα που πέρασε, 11-18 Νοεμβρίου, τα Windows 8 κατάφεραν να ξεπεράσουν το 1% του μεριδίου των desktop λειτουργικών συστημάτων παγκοσμίως.

 

Το δημοφιλέστερο λειτουργικό είναι τα Windows 7 με ποσοστό 45,47%, τα… αθάνατα Windows XP βρίσκονται στο 39,58%, ενώ τα Windows 8 βρέθηκαν στο 1,04%, διπλασιάζοντας το ποσοστό τους από τα τέλη Οκτωβρίου, που ήταν στο 0,5% .

 

Οι πωλήσεις των 4 εκατομμυρίων αντιτύπων που ανακοίνωσε η Microsoft για το πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας των Windows 8, περιλαμβάνουν και αυτές που αγοράστηκαν από κατασκευαστές υπολογιστών, οπότε δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την ανταπόκριση των τελικών χρηστών.

 

Ως προς την αγορά των συσκευών αφής, το μερίδιο των Windows 8 Touch βρίσκεται στο 0,02%, ενώ των Windows 8 RT Touch ακόμη δεν έχει εμφανίσει ποσοστό. Τα νούμερα αυτά είναι μάλλον φυσιολογικά χαμηλά, αφενός γιατί συγκρίνονται με το σύνολο των desktop λειτουργικών, αφετέρου γιατί εξαρτώνται από τις πωλήσεις laptop και tablet και δεν είναι προϊόντα που μπορούν οι χρήστες να αποκτήσουν απευθείας, για να αναβαθμίσουν κάποιο παλιότερο.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC