Το Android tablet των 17 ευρώ

Το Android tablet των 17 ευρώ
 
Το Aakash, είναι μια συσκευή tablet που είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της τεχνολογικής κοινότητας όταν πρωτοπαρουσιάστηκε. Αυτό δεν έγινε λόγω των χαρακτηριστικών που ενσωματώνει, αλλά εξαιτίας της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής του.

Η συσκευή κόστιζε περίπου 30 ευρώ και είχε κατασκευαστεί με την υποστήριξη της ινδικής κυβέρνησης με σκοπό να δοθεί σε μαθητές και σπουδαστές. Ο λόγος είναι ότι στη χώρα, οι περιορισμένοι πόροι δεν επιτρέπουν την παροχή έντυπων βιβλίων σε όλους τους μαθητές. Έτσι, η συσκευή θα έδινε πρόσβαση σε ηλεκτρονικά βιβλία και εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.

Η επιτυχία που γνώρισε ήταν μεγάλη και σήμερα παρουσιάζεται η δεύτερη γενιά του. Το Aakash 2 είναι αναβαθμισμένο αλλά και ακόμη φθηνότερο. Πλέον θα πωλείται στα περίπου 17 ευρώ! Διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών και επεξεργαστή Cortex A8 1GHz.

Έχει μνήμη RAM 512MB και μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα μεγέθους μέχρι και 4GB. Επιπλέον, εξοπλίζεται με εμπρόσθια κάμερα VGA, ενώ η συνδέεται με άλλες συσκευές μέσω WiFi και USB. Τέλος, «τρέχει» λειτουργικό Android 4.0.3 ICS

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1146.jpeg?w=1110

https://i2.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1223.jpeg?w=1110

https://i1.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1310.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC