Το Microsoft Security Essentials έχασε την πιστοποίηση AV-Test

Το Microsoft Security Essentials έχασε την πιστοποίηση AV-Test

Το πρόγραμμα ασφαλείας τής Microsoft, Security Essentials, την τελευταία διετία ήταν μεταξύ των αξιόπιστων δωρεάν εφαρμογών για την ασφάλεια των υπολογιστών με Windows και είχε ικανοποιητικές επιδόσεις.

 

Στις τελευταίες όμως δοκιμές των AV-TEST labs, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε Windows 7, το MSE δεν τα πήγε καλά και έχασε την πιστοποίησή του από τα εργαστήρια, τα τεστ των οποίων είναι σημείο αναφοράς για την αγορά των antimalware προγραμμάτων.

 

Στον τομέα της ευχρηστίας, το Security Essentials τα πήγε πολύ καλά, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 5,5/6, αλλά η αποτελεσματικότητά του στην αξιολόγηση “zero-day protection“, δηλαδή στην προστασία από απειλές που δεν είναι ήδη γνωστές, ήταν μόλις στο 64% και απέσπασε βαθμολογία 1,5/6, ενώ ο μέσος όρος του ανταγωνισμού είναι στο 89%. Πάντως, τις γνωστές απειλές τις ανίχνευσε σε ποσοστό 100%, όπως και όλα τα άλλα προγράμματα που συμμετείχαν.

 

Δυσκολίες αντιμετώπισε και στην αφαίρεση απειλών που είχε ήδη ανιχνεύσει πως υπάρχουν, όταν αυτές είχαν κάνει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα. Η συνολική επίδοσή του πάντως στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν καλή, αποσπώντας 3,5/6, αξιολόγηση που είναι λιγο πάνω από το μέσο όρο.

by PC Magazine

4 Comments

  1. panda cloud ftw.

  2. Ακριβώς! Panda cloud… Οτι δεν βρίσκει το Security Essentials, το Panda το καθαρίζει.

  3. an kapoios thelei na prozvali to pc sou den pa anxeis to kalitero… simasia exei na mi paras apodoxei se kathe xazomara pou sou vgazei otan serfareis kai na apofevgeis na kaneis egatastasi programata pou den ksereis oti einai aksiopista!

  4. an kapoios thelei na prozvali to pc sou den pa na exeis to kalitero… simasia exei na mi patas apodoxei se kathe xazomara pou sou vgazei otan serfareis kai na apofevgeis na kaneis egatastasi programata pou den einai aksiopista!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC